Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Branky, body, vteřiny

Järvinen předvedl na halovém MČR čtvrtý nejlepší juniorský sedmiboj světové historie

O fantastický výsledek se na halovém mistrovství republiky postaral junior Tomas Järvinen. Zapsal 5993 bodů, což je čtvrtý nejlepší výkon historie v této věkové kategorii. Titul mezi seniory už potřetí získal Ondřej Kopecký. Svěřenec Romana Šebrleho ovládl víkendový šampionát ve Stromovce v osobním rekordu 6035 bodů. Stříbro získal jeho tréninkový kolega Vilém Stráský. Bronz vybojoval Petr Svoboda.

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Juniorský sedmibojař Järvinen se na MČR blýskl čtvrtým nejlepším výsledkem světové historie

Ještě po pěti disciplínách Järvinen útočil dokonce na juniorský světový rekord, jenže ho zradila tyč a nakonec z toho bylo české maximum. "Jsem strašně šťastný, víceméně jsem to ani nečekal," uvedl.

Na den přesně po sedmi letech Järvinen sebral juniorský národní rekord Ondřeji Kopeckému bojujícímu v tu chvíli mezi seniory. "Věřil jsem mu a on to zvládl. Škoda té tyčky, ale i tak super výkon," vysekl poklonu mladšímu kolegovi Kopecký.

Domácí šampion útočil na překonání hranice 6100 bodů, ale v tyči mu odolala pětimetrová hranice. Svůj nejvyšší bodový zisk v kariéře nakonec vylepšil o jedenáct bodů. Výsledná hodnota by mu mohla stačit na účast na světovém šampionátu v Glasgow.

"Těch 35 je fajn, je to osobní rekord, ale ještě jsme chtěli víc," přiznal Kopecký.

Vysoké cíle má i Kopeckého následovník, ale ve svém věku nemá kam pospíchat. "Tomáš je jeden z těch supertalentů. Důležité je, aby zůstal zdravý, to je první věc, a pak aby makal. Bez dřiny to nepůjde," dodal Järvinenův trenér Josef Karas.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články