Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Hokej: HC Dynamo Pardubice - HC Oceláři Třinec

Jacksonová našla sprinterské nohy, na jamajském mistrovství zaběhla třetí nejrychlejší dvoustovku historie

Shericka Jacksonová zaběhla na jamajském šampionátu třetí nejrychlejší dvoustovku všech dob. Sprinterský double ozdobila časem 21,55 sekundy a před ní jsou v historických tabulkách jen Florence Griffithová-Joynerová (21,34) a Elaine Thompsonová-Herahová (21,53).

Shericka Jacksonová
zdroj: ČTK/PA autor: Fabrizio Corradetti

Druhou jmenovanou sedmadvacetiletá Jacksonová na národním šampionátu v přímém souboji porazila. Nadělila jí rovnou půlsekundu. "Nečekala jsem, že poběžím takhle rychle," kroutila hlavou bronzová olympijská medailistka ze stovky na loňských Hrách v Tokiu.

Nedlouho před světovým šampionátem v Eugene se ukázala ve skvělé formě. "V příštích třech týdnech ještě odstraníme chybičky, které jsem udělala, a očekávám ještě něco většího," řekla svěřenkyně trenéra Paula Francise. Třetí ve finále dvoustovky doběhla trojnásobná olympijská vítězka Shelly-Ann Fraserová-Pryceová (22,14)

Krátké překážky vyhrál olympijský šampion z Tokia Hansle Parchment za 13,14 sekundy. Vítěz OH v Riu de Janeiro 2016 a mistr světa z roku 2017 Omar McLeod vedl, ale pak klopýtl o překážku a doběhl poslední.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články