Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Jackson zaběhl 400 metrů překážek v rekordu, Felixové pomohl vítr

Eugene (USA) - Bronzový olympijský medailista Bershawn Jackson vyhrál na americkém atletickém šampionátu v Eugene nedělní závod na 400 metrů překážek v nejlepším čase letošní sezony. Časem 48,03 sekundy o dvě setiny překonal den starý výkon Jamajčana Isy Phillipse. Nejlepší výkon sezony předvedla na 200 metrů i světová šampionka Allyson Felixová časem 22,02. Její výkon však nemůže být zapsán do tabulek kvůli nepovolené podpoře větru.

Stejně dopadla olympijská vítězka z Pekingu Dawn Harperová, která 100 metrů překážek zaběhla za 12,36. Ani její nejlepší letošní výkon nemohl být započten kvůli větru, který o dvě desetiny metru za sekundu překročil povolenou hranici.

Vítr pomohl i olympijskému vítězi z roku 2004 Shawnu Crawfordovi, který se na dvoustovce blýskl osobním maximem 19,73. "Tak rychle moje tělo ještě neběželo," žasl Crawford, jehož osobním rekordem však kvůli neregulérním podmínkám zůstal o šest setin sekundy horší čas.

Hyleas Fountainová si poranila krk a odstoupila

Zklamání prožila sedmibojařka Hyleas Fountainová. Stříbrná olympijská medailistka si poranila krk a po pěti disciplínách odstoupila. Nepodívá se tak na srpnové mistrovství světa v Berlíně, kde podle přísných kvalifikačních kritérií mohou v americkém týmu startovat pouze medailisté z domácího šampionátu.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články