Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Isinbajevová získala podruhé v kariéře sportovního Oscara

Řím - Tyčkařka Jelena Isinbajevová získala podruhé v kariéře cenu Laureus pro sportovkyni roku, která je označována za sportovního Oscara. Šestadvacetiletá ruská atletka tak navázala na triumf z roku 2007. Isinbajevové předali cenu při ceremoniálu v Římě anglická fotbalová legenda Bobby Charlton, bývalý francouzský reprezentant Marcel Desailly a někdejší slavný lyžař Alberto Tomba. Trio patří mezi 46 členů akademie Laureus, která ocenění udílí.

Ruská atletka, která už pět let vládne ženské tyčce, v loňském roce obhájila na olympiádě v Pekingu zlato. V Číně navíc triumfovala v novém světovém rekordu 505 cm, a sama tak vylepšila maximum už po čtyřiadvacáté. 

Kromě Isinbajevové se do užší nominace na prestižní ocenění dostaly rovněž atletka Tiruneš Dibabaová, golfistka Lorena Ochoaová, plavkyně Stephanie Riceová, lyžařka Lindsey Vonnová a tenistka Venus Williamsová. 

Akademie bude v červnu udílet ocenění i v kategorii mužů. Na sportovce roku kandidují atlet Usain Bolt, šampion formule 1 Lewis Hamilton, tenista Rafael Nadal, plavec Michael Phelps, fotbalista Cristiano Ronaldo a motocyklový jezdec Valentino Rossi.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články