Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

I nepovedené hody byly za osmdesát metrů. Dobré směrem k velkým akcím, věří Vadlejch

Vyrovnanost a stabilita – to je velká deviza pro velké akce. Jakub Vadlejch na Memoriálu Josefa Odložila poslal pětkrát své náčiní za osmdesát metrů. A to se může nadmíru hodit na světovém či evropském šampionátu.

Je nám líto, video expirovalo.
Nejdelší hod Jakuba Vadlejcha

"I velice nepovedené hody byly za osmdesát metrů, což je vždycky skvělé. Je to dobré i směrem k velkým akcím, kde je potřeba hodit kvalifikační limit jakýmkoli způsobem, i třeba levou rukou přes záda. Je potřeba mít vysoký standard, aby se kvalifikace podařila," popisoval stříbrný olympijský medailista.

Na Odložilově memoriálu vyhrál pokaždé při posledních pěti účastech. Na domácím stadionu se cítil lépe než před šesti dny v Ostravě na Zlaté tretře a vyhrál za 85,50 metru.

"Pětaosmdesát se vždycky počítá a za takový výkon jsem rád. Samozřejmě mám co zlepšovat, ale svět je až za dlouho, takže mám dost času. Myslím, že jsem si i něco našel v technice, a když to budu zlepšovat, bude to létat ještě dál," pochvaloval si.

V sezoně, do které v polovině května vstoupil prvním devadesátimetrovým hodem v kariéře, je mimořádně zdravý. "Byl to relativně nebolavý závod, což je vždycky dobré. Za osm dní mě čeká Finsko, kde se poměřím s těmi nejlepšími, tak věřím, že tam nebudu do počtu," uvedl Vadlejch, který se chystá do Turku.

Úplně bez bolesti se oštěp neobejde. "Hod projde skrz celé tělo od nohy přes trup až po ruku a vždycky to cítíme. Občas víc, někdy míň, dneska jsem to téměř necítil," přiblížil.

Po závodě v Turku ho čeká mistrovství republiky v Hodoníně a pak druhý mítink Diamantové ligy ve Stockholmu.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články