Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Hustopečské skákání ovládli výškaři z Itálie, Bábu čtvrté místo mrzelo

Hustopeče - Italští výškaři Marco Fassinotti a Alessia Trostová zvítězili v Hustopečském skákání, úvodním mítinku Moravské výškařské tour. Fassinotti vyhrál v nejlepším světovém výkonu letošního roku 234 cm, který je současně italským halovým rekordem. Trostová jako jediná ze startovního pole překonala 196 cm. Jaroslav Bába skončil čtvrtý výkonem 228 cm. Oldřiška Marešová obsadila sedmé místo, když zdolala 184 cm. Druhým dílem Moravské tour bude Beskydská laťka 8. února v Třinci.

Marco Fassinotti
zdroj: ČTK autor: Václav Šálek

"Mrzí mě, že se mi nepodařilo překonat 230 cm. Motivaci jsem měl ve vynikající atmosféře v hale velkou," uvedl Bába, který při pokusech na 230 cm laťku jen lehce shazoval.

Soutěž mužů gradovala soubojem hlavních favoritů. Ukrajinec Andrij Procenko, který na poslední chvíli zaskočil za nemocného Rusa Ivana Uchova, měl nečekané problémy na výškách 225 a 228 cm, které překonal vždy až na třetí pokus. Naopak přes 230 se přehoupl hned napoprvé.

"Cítil jsem únavu po náročném cestování. Proto jsem se dostával do závodu pomaleji," řekl Procenko, jenž v závěru šetřil síly. V duelu s Fassinottim vsadil na taktiku rozložit tři pokusy na postupné výšky, ani jednou už ale laťku nezdolal.

Je nám líto, video expirovalo.
Hustopečské skákání: Nadvláda Italů a čtvrtý Bába

Pětadvacetiletý Fassinotti potvrdil roli favorita, jako jediný zdolal na druhé pokusy 232 i 234 cm. "V úvodu sezony mám dobrou formu. Minulý týden jsem skočil 232 cm. Moje úsilí nyní směřuje k halovému mistrovství Evropy v Praze," řekl Fassinotti.

Trostová svedla souboj s úřadující halovou mistryní Evropy Španělkou Ruth Beitiaovou, která na třetí pokus překonala 194 cm. Na další výšce už uspěla pouze jednadvacetiletá Italka.

Hustopečské skákání, úvodní mítink Moravské výškařské tour:

Muži: 1. Fassinotti (It.) 234, 2. Procenko (Ukr.), 3. Chesani (It.) oba 230, 4. Bába (ČR) 228, 5. Mastoras (Řec.), 6. Ivanov (Bul.) oba 225.

Ženy: 1. Trostová (It.) 196, 2. Beitiaová (Šp.) 194, 3. Palsyteová (Lit.) 192, 4. Herašenková, 5. Levčenková (obě Ukr.), 6. Rossitová (It.) všechny 187, 7. Marešová (ČR) 184.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články