Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Absa Cape Epic

Holuša vyhlásil na Odložilově memoriálu útok na český mílařský rekord

Praha - Útok Jakuba Holuši na český rekord v závodu na 1500 metrů by mohl být jedním z největších taháků Memoriálu Josefa Odložila. V dalším programu bude chtít Pavel Maslák oplatit porážku ze Zlaté tretry Polákovi Karolu Zalewskému, tentokrát se ale nepoběží netradiční třístovka, nýbrž jeho hlavní trať 400 metrů. Atletický mítink EA Premium se uskuteční v pondělí 8. června v Praze na Julisce.

 

Jakub Holuša
zdroj: ČTK autor: Kateřina Šulová

Halový mistr Evropy ze šampionátu v Praze Holuša má letos dobrou formu a chtěl by atakovat výkon Jana Kubisty, jehož rekord 3:34,87 platí už od roku 1983. Na nedávném mítinku Diamantové ligy v Šanghaji Holuša dosáhl času 3:35,98. "Už jsou pro něj připraveni vodiči," řekl ředitel mítinku Miroslav Ševčík.

Mítink bude jednou z velkých možností splnit limity pro účast na mistrovství světa v Pekingu. Po něm bude také oznámena nominace na ME družstev, které bude následovat o dalším víkendu. "Snad těch limitů bude co nejvíc," věřil šéftrenér reprezentace Tomáš Dvořák.

"A také doufáme, že do té doby odpadne problém s vodou a bude lepší počasí než ta krutá zima a déšť na Zlaté tretře," doplnil předseda Českého atletického svazu Libor Varhaník s připomínkou, že stadion Juliska stojí v Praze 6, která se od víkendu potýká s kontaminací pitné vody.

Ve startovní listině chybějí překážkářky Denisa Rosolová a Zuzana Hejnová, kterým se mítink nehodí termínově, neboť budou mít v mezidobí mezi dvěma závody Diamantové ligy, kde obě chtějí startovat. Stejný problém má také oštěpařka Barbora Špotáková. Její start ale ještě úplně vyloučen není.

Návrat po zdravotních problémech by mohl prožít koulař Ladislav Prášil, jehož přípravu na sezonu narušil bolavý kyčelní kloub. Návštěva lékaře Hanse-Wilhelma Müllera-Wohlfahrta v Mnichově mu ale pomohla a dvojnásobný halový bronzový medailista z HME by měl zahájit sezonu.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články