Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Holuša v hale závodit nebude. Trénuje naplno a hlásí: Mám jen dobré zprávy

Po neúspěšné sezoně se už těší na další - tentokrát už bez bolesti. Český rekordman v běhu na 1500 metrů Jakub Holuša se po trápení na mistrovství světa, kde kvůli bolestem kyčle vypadl v rozběhu, připravuje na olympijskou sezonu v Jihoafrické republice. Trénuje naplno, ale v hale letos závodit nebude.

Jakub Holuša
zdroj: Reuters autor: Lucy Nicholson

Jednatřicetiletý český běžec, který se dva roky připravuje ve skupině polského kouče Tomasze Lewandowského, pobývá v městečku Dullstroom více než 2000 metrů nad mořem.

"Mám jen dobré zprávy. Mám za sebou dva týdny pořádného tréninku, nic mne nebolí ani neomezuje. Postupně začínáme budovat pořádný základ pro sezonu, ze všeho mám dobrý pocit," pochvaloval si Holuša.

Loni musel opakovaně překonávat bolest. Na začátku roku měl únavovou zlomeninu a zánět pravé kyčle, kvůli kterému vynechal halu a začal trénovat až v březnu. Kvalifikoval se na mistrovství světa v Dauhá, ale zhruba měsíc před říjnovým šampionátem se mu objevily obdobné problémy v levé kyčli. Přesto se rozhodl před zahájením léčby na MS odjet, i když to mohlo ohrozit jeho přípravu na OH v Tokiu.

Dal se dohromady a nyní se chystá v teple v JAR. Halový mistr Evropy z roku 2015 a vicemistr světa z roku 2016 na 1500 metrů ale tentokrát pod střechou závodit nebude. "Po návratu 17. února plánuji kontrolní start na silnici, než odletím na další kemp," řekl.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články