Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ŠKODA CUP - Česká Kamenice

Holuša se vrací po dlouhé pauze, se staronovým trenérem cílí na svou poslední olympiádu

Halový mistr Evropy na 1500 metrů z roku 2015 Jakub Holuša se po téměř roce a půl vrátil k závodění. Během pauzy, kterou věnoval doléčení zranění, změnil i trenéra a nyní sní o účasti na svých čtvrtých olympijských hrách.

Je nám líto, video expirovalo.
Holuša se vrací po vynechané sezoně a touží po čtvrté olympiádě

Holuša se naposledy představil na MS v Dauhá v roce 2019. Následnou halovou sezonu vynechal kvůli únavové zlomenině kyčle a místo běhání v době ovlivněné koronavirem volil cyklistický trénink.

Jeho sbohem atletice ale bylo jen dočasné. V úterý absolvoval na Halové atletické lize v Praze svůj první závod po pauze. Tříkilometrovou trať zvládl v čase 8:06,09. "Bylo to těžké, ale jsem rád, že jsem propálil trubky," uvedl Holuša.

Český rekordman se už nepřipravuje v Polsku, Vrátil se k trenéru Josefu Vedrovi, který ho dovedl k prvnímu mezinárodnímu úspěchu, stříbru z halového MS 2012. Před lety se přitom nerozešli v dobrém.

"Jak se říká, dobří holubi se vracejí. Má moji důvěru. Někdy se to tak stane, že cesty se rozejdou a pak zas sejdou, když se člověk umoudří," komentoval změnu Holuša.

Společně se neupínají k limitu pro start na halovém ME v Toruni, své úsilí směřují k létu. "Pro mě je jednoznačně cíl zúčastnit se mé čtvrté olympiády. A asi poslední, tím bych chtěl svou olympijskou kariéru uzavřít," uzavřel Holuša.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články