Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Holuša končí sezonu, ledviny mu nedovolí závodit

Praha – Problémy s ledvinami už připravily Jakuba Holušu o finále závodu na 1500 metrů na mistrovství Evropy, a teď dokonce ukončily celou sezonu českého běžce. Od návratu z Curychu je atlet pražské Dukly stále hospitalizován ve vojenské nemocnici ve Střešovicích, kterou by měl opustit v úterý. 

Jakub Holuša
zdroj: GettyImages autor: Michael Steele

"Zítra se na mě přijde ještě podívat specialista na ledviny, a pokud nic mimořádného nenajde, měli by mě pustit domů," uvedl Holuša. I když už se cítí naprosto v pořádku, zbytek letní sezony musí vypustit.

"Možná kdyby sezona končila třeba za měsíc, zkusil bych se ještě vrátit do formy, ale kvůli dvěma startům to nemá moc smysl. Navíc mi lékaři doporučují klid, takže raději pořádně zregeneruji a o to dřív budu moci začít s přípravou na halovou sezonu," řekl Holuša, jenž letos útočil na letitý český rekord na 1500 metrů a v Curychu patřil k medailovým nadějím.

Je nám líto, video expirovalo.
Pro Holušu po problémech s ledvinami skončila sezona

Z rozběhu sice postoupil časem, ale necítil se dobře a večer dostal teplotu. Z virózy se vyklubaly větší problémy, neboť krevní testy v Praze odhalily extrémně zvýšené ledvinové hodnoty, které se již vracejí k normálnímu stavu. "Zdá se, že to vše doopravdy způsobila ta viróza v kombinaci s vysokou zátěží a že šlo jen o jednorázový problém. Stalo se mi to poprvé a ani nikdo v širokém rodinném kruhu na to netrpěl," uvedl šestadvacetiletý halový vicemistr světa na 800 metrů z roku 2012. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články