Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Holuša chce zlomit špatnou formu, na start se chystá Špotáková

Praha - Jakub Holuša bude mít po dvou nevydařených startech možnost opravy na Memoriálu Josefa Odložila, jehož hlavní disciplínou bude právě běh na 1500 metrů. Halovému vicemistrovi světa se závody v Ostravě na Zlaté tretře a na Diamantové lize v americkém Eugene nepovedly a Holuša z toho má těžkou hlavu. Věří, že na Julisce už bude mít víc důvodů k úsměvu. Přímý přenos odvysílá v pondělí 6. června od 18:00 ČT sport a náš web.

Sport
zdroj: ČT4

Ačkoli v tréninku nic neukazovalo na pokles formy, Holuša se trápí. Na jeho nižší výkonnosti se přitom mohla podepsat nemoc v Ostravě a velký časový posun v Eugene. Holuša proto zrušil start na Diamantové lize příští týden v Oslu a nebýt Odložilův memoriál v Praze na jeho domovském stadionu, neběžel by ani tento závod.

"Nejsem z toho nadšený, nejsem to prostě já. Ale věřím, že se mi to podaří zlomit a odrazím se k lepším výkonům," prohlásil mílař, pro kterého bude pražský závod posledním testem před červencovým ME v Amsterdamu.

Barbora Špotáková
zdroj: ČTK autor: Michal Kamaryt

Sezona nezačala podle jeho představ. "Je to spíš trápení. Ale jsem odhodlaný bojovat," ujistil. Pokud ani v Praze nebude jeho výkon lepší, odjede tradičně do Melaga na tři týdny a bude trénovat. "Nějak to opravit, obnovit formu a nějak se dostat z toho srabu, ve kterém teď jsem," uznal Holuša. "Zůstat teď doma by pro mě bylo riskantní. Ode mě se čeká útok na medaili, podle toho se k tomu musím postavit," uvedl.

Holuša má dvě stříbrné medaile z halového MS, je halovým mistrem Evropy z loňského šampionátu v Praze. V Ostravě ale byl při vítězství jiného českého mílaře Filipa Sasínka až sedmý, v Eugene doběhl na chvostu startovního pole. "Jsem rád, že tady je i druhý běžec, je to dobře. Ale teď mám jiný problém než to, že mě Filip (Sasínek) porazil," prohlásil Holuša.

Jaroslav Bába
zdroj: ČTK autor: Kateřina Šulová

Ve startovní listině Odložilova memoriálu by měla být kompletní česká špička včetně oštěpařky Barbory Špotákové, sprintera Pavla Masláka, tyčkařů, koulařů či výškaře Jaroslava Báby. Chybět bude jen překážkářka Zuzana Hejnová, která dohání tréninkové manko.

Osmistovku by měla běžet Renelle Lamoteová z Francie, třetí žena aktuálních světových tabulek s časem 1:58,84 minuty. Nad krátkými překážkami by měl startovat Američan Ryan Wilson a ve výškařském sektoru Ukrajinci Andrej Procenko a Juryj Krymarenko.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články