Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ACF Fiorentina - FC Viktoria Plzeň

Helceleta trápí po polovině desetiboje bolavá klenba nohy

Curych - Desetibojař Adam Sebastian Helcelet měl po prvním dnu soutěže na mistrovství Evropy v Curychu ke spokojenosti daleko. K zopakování osmého místa z Helsinek mu scházejí tři příčky a bude muset hodně přidat. Přitom po třech disciplinách na tom nebyl nijak zle.

Ilustrační foto

"Stovka se mi běžela dobře, ale byl protivítr. V dálce a kouli jsem si trochu zlepšil náladu, ale pak jsem pokazil výšku a blbě se mi běžela i čtvrtka," zhodnotil své výkony po prvním dnu.

Posteskl si, že celou sezonu není úplně v pořádku. "Vždycky, když jsem šel trochu do formy, zase se něco stalo. Ať to byl kotník, nebo mě teď bolí klenba. Myslel jsem, že čtvrtku vůbec nezvládnu," prozradil Helcelet. Dobře ví, že ve středu to bude bolet ještě víc.

Přesto chce nasbírat víc bodů a přiblížit se k osobnímu rekordu, který má od loňska hodnotu 8252 bodů. Má i svůj recept na to, jak se vypořádat s únavou a s myšlenkami na nepovedené disciplíny. "Vyměním dres, vyměním kšiltovku, osprchuju se a budu se snažit být jiný člověk. Začnu znova," slíbil nejlepší český desetibojař.

Osmého místa by si vážil víc, než když stejnou příčku obsadil před dvěma lety v Helsinkách. "To stoprocentně. Tehdy bylo před olympiádou, nebyla tam taková konkurence. S osmým místem bych byl hodně spokojený," řekl Helcelet.

Složil poklonu běloruskému soupeři Andreji Kravčenkovi. "Vstal z mrtvých. Já ho viděl v Götzisu, kde si natáhl stehno, a nevěřil jsem, že bude v Curychu startovat. Ještě před startem mi říkal, že ho stehno bolí, že to zkusí a uvidí. Zvládl to a 222 do výšky, to nechápu," kroutil hlavou Helcelet.

Sám by také chtěl na problémy s nohou nemyslet. "Snažím se o to, ale když vím, že to tam je, tak se nedokážu úplně soustředit," přiznal český desetibojař.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články