Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Hejnová vylepšila český rekord, Špotáková v Monaku vyhrála

Monako - Zuzana Hejnová dnes znovu posunula hranici českého rekordu v běhu na 400 metrů překážek. Finalistka olympijských her v Pekingu dosáhla na atletickém mítinku kategorie Super Grand Prix v Monaku času 54,90 sekundy, čímž překonala vlastní tři týdny staré maximum z Lausanne o čtyři setiny. Prvenství si z Monaka odvezla oštěpařka Barbora Špotáková za výkon 65,37 metru.

Hejnová i přes rekordní čas obsadila až sedmé místo. "Jsem moc ráda, že jsem mohla v Monaku běžet, startovní listina byla plná velkých jmen. Škoda jen, že jsem měla první dráhu, ve které se špatně běhá, i když v této konkurenci jsem ani jinou dráhu nemohla čekat," uvedla v tiskové zprávě svazu.

V nejlepším světovém času letošní sezony zvítězila Američanka Lashinda Demusová, jež se výkonem 52,63 sekundy zařadila na čtvrté místo historických tabulek. Za světovým rekordem Rusky Julie Pečonkinové z roku 2003 zaostala o 29 setin.

Olympijská vítězka a světová rekordmanka Špotáková porazila o více než tři metry letošní mistryni Německa Steffi Neriusovou. Šedesátimetrovou hranici už z dalších oštěpařek přehodila pouze její krajanka Kathrina Molitorová.

Nejlepší výkon roku padl i v běhu na 400 metrů překážek mužů. Jako první se pod hranici 48 sekund letos dostal Jihoafričan L.J. van Zyl (47,94), který o čtyři setiny porazil Američana Bershawna Jacksona. Nejrychlejší osmistovku sezony předvedla Američanka Maggie Vesseyová (1:57,84).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články