Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS v ledním hokeji mužů 2024 Česko

Hejnová: Vím, že můžu běžet rychleji

Praha - Překážkářka Zuzana Hejnová i přes současnou vynikající formu doufá, že rekordy bude lámat až v srpnu, kdy bude vrcholit sezona na mistrovství světa v Moskvě. Po dvou vítězstvích v Diamantové lize se bronzová olympijská medailistka představí českým fanouškům na Memoriálu Josefa Odložila na pražské Julisce. Tam po minulé sezoně přestoupila z USK Praha do Dukly a trénuje pod vedením Dalibora Kupky.

Zuzana Hejnová
zdroj: Getty Images autor: Jonathan Ferrey

Organizátoři jí za český rekord slíbili prémii, Hejnovou to nechává v klidu. "Sama bych ten čas ráda překonala, nejde o peníze. Ale nemyslím si, že to je pravděpodobné." Její dva roky starý rekord má hodnotu 53,29 sekundy, v letošní sezoně má na kontě výkon 53,70 z Eugene. Na Julisce však nebude mít nejsilnější konkurenci a navíc tam často fouká protivítr v protější rovince.

Vedoucí žena světových tabulek si teď dopřává hlavně spánek, který je pro ni nejlepší regenerací. Za sebou má mítinky v daleké Šanghaji a v americkém Eugene, kde je rozdíl devíti hodin oproti českému času. "Bylo to dost náročné, ráno se nemůžu vzbudit," uvedla.

Je nám líto, video expirovalo.
Hejnová se představí na Julisce

Tři dny po pražském závodu ji čeká další mítink Diamantové ligy v Oslu, kde by opět ráda vyhrála. Poté poběží na mistrovství ČR v Táboře dvoustovku a o týden později na ME družstev hladkou čtyřstovku. "Čeká mě náročný program," uvedla. Dalším závodem pro ni bude 6. července mítink Diamantové ligy v Paříži, kde před dvěma lety překonala český rekord.

Že je první ve světových tabulkách, nijak neřeší. Ráda by tam byla po sezoně a hlavně, chtěla by medaili z mistrovství světa. Nechce opakovat loňskou sezonu oštěpaře Vítězslava Veselého, který rovněž kraloval Diamantové lize, ale vrchol roku mu nevyšel. "Být první v tabulkách, to nic neřeší. Ale Diamantová liga je také důležitá, je to pro atlety takový Světový pohár. Vím, že můžu běžet rychleji, zatím to nebylo potřeba," pravila.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články