Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Hejnová: V Eugene můžu běžet pod 55 vteřin

Praha – Zuzanu Hejnovou čeká první letošní start na Diamantové lize. Ještě předtím, než poběží 400 m překážek v americkém Eugene, si formu ozkouší v Turnově na Memoriálu Ludvíka Daňka. Tam poběží dvoustovku.

Zuzana Hejnová
zdroj: ČTK autor: Petr Sznapka

Hejnová se při prvním ostrém startu na dlouhých překážkách utká se všemi medailistkami z olympiády v Riu. Ve startovní listině mítinku v Eugene jsou olympijská šampionka Dalilah Muhammadová z USA, stříbrná Dánka Sara Petersenová i další Američanka Ashley Spencerová.

"Na závod v Eugene se těším. Bude to první start v sezoně, takže budu nervózní, bude tam celá světová špička. Myslím si, že pod 55 mohu běžet," řekla Hejnová, která do Oregonu přiletí ve čtvrtek večer. "Čas na velkou aklimatizaci není. Uvidím, jak to se mnou zamává," poznamenala.

Od podzimu trénovala s německým koučem Balzerem, pod jehož vedením získala první velkou medaili v hale, stříbro z běhu na 400 metrů na ME. Spolupráci ale po půl roce ukončila. "Bylo to hrozně náročné. Dojíždění, každý týden jsem byla někde jinde. Musím myslet na to, že čtyři hodiny v autě a čtrnáct dní bez regenerace není standard. Musím být tady poblíž fyzioterapeutů. Zároveň potřebuji psychickou pohodu, mít u sebe blízké," uvedla třicetiletá běžkyně.

Zuzana Hejnová v tréninku
zdroj: ČT sport

V zimě nebylo cestování tak náročné, problémy se neprojevily ani při soustředění na Tenerife. Pak ale začalo být pendlování pro Hejnovou neúnosné. "Na podzim, kdy se nedělá tolik kvalitního tréninku, tak není potřeba se věnovat tolik ostatním věcem. Teď po mně trenér chtěl, abych byla prakticky pořád v Německu, a to si nemůžu dovolit," vysvětlila.

Vrátila se k Daně Jandové, která ji trénovala jako dorostenku. Zkušenost s německým koučem ale nechce zahodit. "Vůbec toho nelituju, že jsem vyzkoušela nový trénink, nový systém, jinou mentalitu. Určitě z toho budu čerpat i do budoucna. Naučila jsem se spoustu nových věcí a věřím, že se to v sezoně projeví," řekla česká rekordmanka.

Trochu ji pobolívá achilovka, ale trénovat může naplno. Formu si před odletem do zámoří otestuje v Turnově. "Jsem ráda, že mi tam pořadatelé vložili disciplínu, která nebyla vypsaná. Vůbec nedokážu odhadnout, jak jsem schopná běžet. Je začátek sezony, ale věřím, že to bude dobré," dodala.

Je nám líto, video expirovalo.
Hejnová zahájila sezonu na Daňkově memoriálu v Turnově
Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články