Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Hejnová už trénuje na Rio. Cíl je zlato, říká

Praha - Celý měsíc atletka Zuzana Hejnová po sezoně odpočívala, aby nabrala síly na olympijský rok, v němž bude obhajovat bronz z Londýna. Hejnová už hovoří o vítězství v Riu. Aktivní dovolenou strávila dvojnásobná mistryně světa v běhu na 400 metrů překážek na havajských ostrovech, ale teď už je více než týden v přípravě. "Necítím se špatně, jde to docela dobře," uvedla.

Zuzana Hejnová v dokonalé běžecké pozici
zdroj: Reuters autor: David Gray

Hejnová zatím chodí spíš klusat, v plánu má hlavně delší výběhy a posilovnu. "Větší běhání nás teprve čeká," řekla. Stejně jako v uplynulé sezoně bude mít jediný cíl. Jen místo mistrovství světa budou vrcholem olympijské hry. "I loni jsme si s koučem řekli, že priorita je mistrovství světa, podle toho jsme směřovali trénink. Uděláme to tak i letos," prohlásila svěřenkyně Dalibora Kupky. "Pro mě bude cíl získat zlato na olympiádě. Že se letos podařila také Diamantová liga, to je samozřejmě plus, ale nebude to priorita," dodala.

V uplynulé sezoně se vrátila na absolutní vrchol po zlomenině nohy, potížích s patou a nepovedeném předchozím roce. "Ani mě to ve snu nenapadlo, že bych mohla navázat na sezonu 2013," vzpomínala na první titul mistryně světa z Moskvy.

Hejnová nyní odjede na kondiční soustředění do Tater, pak do Nymburka a potom se na měsíc vydá k důležitému tréninku do Jihoafrické republiky. "Měsíc utekl strašně rychle. Nepřišlo mi, že jsem takovou dobu nic nedělala," řekla při setkání českých reprezentantů z Dukly Praha s ministrem obrany Martinem Stropnickým.

Je nám líto, video expirovalo.
Stropnický poděkoval sportovcům z pražské Dukly
Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články