Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Hejnová trénuje na krátkých překážkách, zapracovat chce na rychlosti

Praha - Mistryně světa Zuzana Hejnová v tréninku na novou sezonu dokazuje, že je také výbornou sprinterkou. Vyhrála totiž závod v pražské Stromovce, kde se netradičně postavila na start šedesátky s překážkami. Nejkratší trať si možná vyzkouší i na republikovém šampionátu, na halovém mistrovství Evropy v Bělehradě ale bude pravděpodobně startovat jen na hladké čtvrtce.

Zuzana Hejnová
zdroj: ČTK autor: Petr Sznapka

Hejnová se pod vedením německého trenéra Falka Balzera zaměřuje na rychlost a zatím startuje jen na krátkých překážkách.

"Zrychlila jsem a hlavně si myslím, že mám mnohem lepší starty, což je na překážkách dost zásadní. Takže věřím, že jdeme správným směrem," uvedla Hejnová.

"Pro mě je důležité se celkově zrychlit, abych mohla na první dvoustovce pošetřit trochu síly, rozbíhat ji trochu svižněji, ale s menším úsilím," dodala.

Je nám líto, video expirovalo.
Hejnová: Daří se mi zrychlovat. Věřím, že jdeme správným směrem

V hale Otakara Jandery Hejnová porazila nejlepší české překážkářky uplynulé sezony Kateřinu Cachovou a Lucii Koudelovou.

"Samozřejmě z toho mám radost, ale věřím, že se holky ještě zlepší a na mistrovství republiky to bude pak velký boj," řekla Hejnová.

Výkonem 8,24 zaostala za limitem pro start na halovém evropském šampionátu na šedesátce překážek o osm setin.

"První běh se mi tolik nepovedl, ve druhém jsem se víc soustředila na techniku a je z toho osobák, takže jsem spokojená," uvedla Hejnová.

V únoru poběží i čtyřstovku a až těsně před vrcholem halové sezony se rozhodne, které trati dá v zimní sezoně přednost.

"Čtyřstovku poběžím na Indoor Gala v Ostravě a pak o čtyři dny později v Birminghamu. Teď samozřejmě preferuju čtvrtku, přeci jen jsem v ní silnější a překážky běhám jen pro zpestření," připustila.

"Ale pokud bych splnila limit i tady, tak bych se ještě poradila s trenérem. Ale nejspíš bych oboje nekombinovala," uzavřela Hejnová.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články