Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS smíšených dvojic 2024 Švédsko

Hejnová se vrací na ovál, Špotáková chce prodloužit neporazitelnost

Monako - Stadion Ludvíka II. v Monaku bude místem návratu mistryně světa Zuzany Hejnové k atletickým závodům po zlomenině zánártní kůstky. Na mítinku Diamantové ligy se představí na startu běhu 400 metrů překážek poprvé od lednového zranění z přípravy na zimní sezonu a následné operace. Přímý přenos sledujte od 20:00 na programu ČT sport a našem webu.

Ve startovních listinách desátého ze 14 mítinků elitního seriálu jsou i oštěpařka Barbora Špotáková a tyčkařka Jiřina Svobodová. Naopak ze seznamu přihlášených vypadl čtvrtkař Pavel Maslák, který kvůli přetrvávajícím problémům se zadním stehenním svalem už letos závodit nebude. Hejnovou čeká ostrý vstup do sezony, na startu bude pět ze šesti nejrychlejších překážkářek sezony včetně tří žen z čela tabulek Kaliese Spencerové z Jamajky (53,41), suverénně vedoucí ženy hodnocení Diamantové ligy, a Američanek Kori Carterové (53,84) a Georganne Molineové (54,00).

Hejnová vloni vyhrála mistrovství světa v Moskvě v českém rekordu 52,83 a ze soupeřek má lepší osobní maximum jen Spencerová (52,79), tak vysoko ale česká závodnice nemyslí. "Když to bude pod 55, bude to dobré. Na vítězství bude třeba běžet možná i pod 54 sekund a to, myslím, ještě není v mých silách," řekla Hejnová. "Nemám přehnaná očekávání. Doufám, že podám co nejlepší výkon, a uvidíme, na co to bude stačit," uvedla. "Vím, že tříměsíční tréninkové manko se nedá jen tak vymazat," dodala atletka, jež bude po zranění navazovat na šňůru třinácti vítězství z loňské sezony.

O udržení série neporazitelnosti bude bojovat i Špotáková, jež vyhrála všechny čtyři letošní závody po návratu z mateřské dovolené. Čeká ji přímý souboj o vedení v Diamantové lize se Slovinkou Martinou Ratejovou, jež má stejně jako česká světová rekordmanka na kontě osm bodů. Na startu budou i Němka Linda Stahlová a Australanka Kimberley Mickleová, které se drží před Špotákovou v letošních světových tabulkách.

Program v Monaku začne v 18:30 a poslední disciplína, běh mužů na 3 000 metrů překážek, bude odstartována ve 21:45. O deset minut dříve se odehraje mužská dvoustovka, na níž se představí nejrychlejší muž sezony Justin Gatlin v americkém souboji s exmistrem světa Tysonem Gayem. K vrcholům by měla patřit letos už tradičně i výška s kontinentálními rekordmany Bohdanem Bondarenkem z Ukrajiny a Mutazem Baršímem z Kataru.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články