Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Hejnová se potápěla v Egyptě, fandila Slavii v Barceloně, ale teď už myslí na Tokio

Vítězka ankety Atletka roku Zuzana Hejnová si odpočinula po minulé sezoně a už týden je v přípravě na tu následující – olympijskou. Čtvrtkařka se při dovolené potápěla v Egyptě a navštívila také zápas fotbalistů Slavie s Barcelonou na slavném Camp Nou ve Španělsku, ale přece jen jí tam scházela atletická dráha.

Atletka roku 2019 Zuzana Hejnová
zdroj: ČTK autor: Vít Šimánek

Vzhledem k pozdnímu termínu mistrovství světa v Dauhá začala dvojnásobná mistryně světa v běhu na 400 metrů překážek trénovat o něco později, než je zvyklá. "Nohy mě po třech dnech volného klusání bolí úplně strašně. Takže to bude asi velká dřina. Ale myslím, že se do toho zase rychle dostanu. Měsíc to bude bolet, ale pak už to bude dobrý," vyprávěla po trumfu v tradiční anketě.

Ještě v úterý ale měla volno, aby mohla fandit v Barceloně Slavii. "Byl to obrovský zážitek. Pro mě hlavně to, že jsem se mohla před zápasem podívat na plochu, což se nepoštěstí každému," pochvalovala si atletka možnost vstoupit na trávník, kterou dostala díky pozvání na televizní rozhovor.

Do Edenu na Slavii chodí pravidelně, ale v cizině byla na fotbale poprvé. Na stadionu jí chyběl jen tartan. "Ptali se mě, jak se mi líbí ten stadion. Řekla jsem, že je hezký, ale chybí mi tam ta dráha," uvedla.

Plán přípravy zůstane stejný jako letos. "Jenom to bude posunuté. Normálně bych už měla za sebou měsíc tréninku, ale teprve teď začínám, takže to bude jiné v tom, že v Africe budu dělat věci, které jsem normálně dělala na Šumavě. Bude to zvláštní, že tam bude teplo," popisovala.

Vzhledem k časovému presu vynechá halovou sezonu. "To by se nevešlo. I tím, že tam nemám tu disciplínu, tak nemám úplně motivaci se nějak rychle připravit. Uvidíme, když na tom budu dobře, tak třeba nějaký závod poběžím. Ale spíš začnu třeba sezonu venku dřív," uvedla česká rekordmanka.

Nejdůležitější pro ni bude, aby zůstala zdravá. "To je samozřejmě alfa a omega. Ale musím se o to zdraví strašně moc starat. Neudělá se to samo a je to hrozná dřina, je to skoro stejná dřina jako trénink," posteskla si.

Věří, že může zase běhat časy pod 54 sekund. S tím by mohla bojovat na olympijských hrách v Tokiu o medaili, i když zejména světová rekordmanka Dalilah Muhammadová a další Američanka Sydney McLaughlinová letos soupeřkám výkonnostně hodně odskočily. "Posunulo se to strašným stylem. Ale každý rok je jiný, je to hrozně daleko. Hlavním cílem bude vybojovat finále a potom se uvidí," přemítala Hejnová.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články