Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Hejnová se nakonec mezi tři nejlepší atletky světa nevešla

Monte Carlo - Mistryně světa v běhu na 400 metrů překážek Zuzana Hejnová se nedostala do užší nominace na ocenění Atlet roku. Finalistkami ankety IAAF jsou etiopská vytrvalkyně Genzebe Dibabaová, nizozemská sprinterka Dafne Schippersová a polská kladivářka Anita Wlodarczyková. Trojici mužských kandidátů na vítězství oznámí Mezinárodní atletická federace ve středu.

Zuzana Hejnová v dokonalé běžecké pozici
zdroj: Reuters autor: David Gray

Hejnová byla v tříčlenné nominaci na prestižní cenu předloni, kdy rovněž získala titul mistryně světa a navíc absolvovala celou sezonu bez porážky. Po vleklých zdravotních problémech se letos dokázala na světový trůn vrátit.

V anketě IAAF se v tomto roce vybírají nejlepší atleti jinak než dříve. Funkcionáři, sportovci a novináři nejprve nominovali devět mužů a žen v jednotlivých kategoriích, Hejnová reprezentovala překážkáře spolu s mistrem světa v běhu na 110 metrů překážek Rusem Sergejem Šubenkovem.

Sport
zdroj: ČT4

Genzebe Dibabaová a Schippersová byly v užší nominaci i loni, kdy anketu ovládla novozélandská koulařka Valerie Adamsová. Čtyřiadvacetiletá etiopská běžkyně v červenci zlepšila světový rekord na 1500 metrů a v srpnu na mistrovství světa v Pekingu získala titul. Světový rekord i zlato z MS letos přidala do své sbírky i třicetiletá Wlodarczyková. Třiadvacetiletá Schippersová na světovém šampionátu senzačně triumfovala v běhu na 200 metrů v evropském rekordu 21,63, kterým se zařadila na třetí místo historických tabulek. V Pekingu navíc byla druhá na stovce.

Atleti roku měli být slavnostně vyhlášeni 28. listopadu v Monte Carlu, IAAF však kvůli korupční aféře bývalého prezidenta Laminea Diacka tradiční galavečer zrušila. Výsledky oznámí na internetu.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články