Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kooperativa NBL 2023/2024

Hejnová: S prvním startem jsem spokojená, snad to jde dobrým směrem

Ostrava - Čtvrtkařská premiéra pod novým trenérem Falkem Balzerem vyšla Zuzaně Hejnové náramně. Dvojnásobná mistryně světa v běhu na 400 metrů překážek z let 2013 a 2015 vyhrála na halovém mítinku Czech Indoor Gala v Ostravě druhým časem kariéry 51,96 sekundy a před halovým mistrovstvím Evropy v Bělehradě naznačila výbornou formu.

Sport
zdroj: ČT4

Třicetiletá rodačka z Liberce byla s dosaženým výkonem spokojená. "Na to, že to byla první čtyřstovka, jsem fakt spokojená. První závody bývají většinou takové rozpačité. I když podle tréninku jsem si věřila, že bych mohla běžet rychle," připustila Hejnová, která tratí prosvištěla stylem start - cíl.

Hned zkraje halové sezony se zdá, že jí spolupráce s německým koučem svědčí. "Opravdu jsme vsadili na to, že se potřebuju zrychlit, abych měla rezervy na první dvoustovce a abych to rozbíhala svižněji, což se potvrdilo. Je to dobrá ukázka, že ta spolupráce funguje," podotkla Hejnová. Sprinterské tréninky už na sobě pociťuje.

"Cítila jsem, že to můžu rychleji rozběhnout a ještě si tam nechat rezervu. V tomhle je pokrok," pochvalovala si Hejnová a navzdory rezervě proťala cílovou pásku v kvalitním čase. "Tréninky byly dobré a rychlé. Věřila jsem, že to dneska bude rychlé. Mám z toho samozřejmě radost." Od kouče ale nečeká jenom pochvaly.

"Určitě tam od něj bude nějaké 'ale'. I já vím, že mám na víc, ale na první start jsem fakt hodně spokojená. Je to snad známka toho, že to jde dobrým směrem," zmínila bronzová medailistka z olympiády v Londýně. Před evropským šampionátem jí zbývají necelé tři týdny na vyladění formy. "Teď jedu do Birminghamu, kde chci startovat ve dvou disciplínách. Ještě se rozhodujeme. Myslím, že poběžím dvoustovku a čtvrtku. Pak už mě čeká Bělehrad," zakončila Hejnová.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články