Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Hejnová před Memoriálem Josefa Odložila: Chci zaběhnout limit na MS, to je jasný cíl

Po deseti měsících poběží svůj hlavní závod na 400 metrů překážek. Zuzana Hejnová bude jednou z hvězd Odložilova memoriálu, kde se pokusí splnit limit pro podzimní mistrovství světa v Dauhá. Přímý přenos sledujte v pondělí od 18:00 na ČT sport a webu ctsport.cz.

Zuzana Hejnová na atletickém Memoriálu Ludvíka Daňka
zdroj: ČTK autor: Petrášek Radek

"Určitě bych chtěla zaběhnout limit na mistrovství světa, to je jasný cíl. Ten je 56 sekund. Myslím, že to by neměl být úplně problém," řekla Hejnová. "Na tréninku člověk nikdy neběží celou čtyřstovku, těžko se to odhaduje. Běžela jsem třeba do osmé překážky a jsem na časech, které jsem běhala dva roky zpět. Věřím, že připravená jsem dobře, a uvidím, co se mnou udělá poslední stovka," dodala s úsměvem.

Na Odložilově memoriálu, který se tradičně koná na pražské Julisce, se jí většinou příliš nedařilo. "Doufám, že to trošku zlomím. Myslím, že je to tím, že je to můj domovský stadion. Dennodenně tam trénuji a když tam přijdu, mám pocit takového tréninku. Musím se naladit na závodní rytmus. Druhá věc, je to tam hrozně otevřené fanouškům. Děti tam pobíhají všude, kde se jim zachce. Nemám tam tolik klid soustředit se," vysvětlila Hejnová.

"Navíc je to vždy jeden z prvních závodů a není extra očekávání super formy. Tu bych měla mít až na mistrovství světa. Je to premiéra, před ní jsem vždy hrozně nervózní. Věřím, že přijde hodně fanoušků a že mě to namotivuje k dobrému času. A že bude hezky," přidala dvaatřicetiletá atletka.

Je nám líto, video expirovalo.
Hejnová: Na sezonu jsem připravená dobře a není důvod neběžet rychle

Od startu na Julisce se bude odvíjet její další program v sezoně. "Od Odložila se odpíchnu, co bude dál. Je v jednání diamantovka v Římě, v Oslu, potom závod v Kodani. Čeká se na to, jak poběžím. Věřím, že to bude dobré a že mi to otevře dveře dál. Ale diamantovky jsou v jednání i tak. Není to úplně tak, že by se čekalo na můj první start. Jak je rok mistrovství světa, tak mi přijde, že mám o to větší motivaci," uvedla.

Hejnová má zatím v letní sezoně za sebou starty na 200 metrů. Na extralize v Plzni zaběhla čas 24,29 a v úterý v Turnově 24,53. "Mám z toho docela dobrý pocit. Dvoustovku neumím moc běhat, ani můj osobní rekord není až tak dobrý. Mně to řeklo to, že jsem na dobré cestě. Hlavně jsem zdravá, to je pro mě nejdůležitější," upozornila Hejnová, která vloni kvůli problémům s achilovkou předčasně ukončila sezonu.

Pochvaluje si mimo jiné i spolupráci s olympijským vítězem v desetiboji z roku 1992 Robertem Změlíkem. "Jednou jsem na něj nějak narazila. Viděla jsem, že podporuje pár atletů. Hned mě podpořil. Zajišťuje mi všechny doktory, doplňky stravy a do toho mi poskytl auto. Nechal mi na něj napsat hodnotu světového rekordu, asi mi věří. Má spoustu zkušeností a člověka i namotivuje," složila Změlíkovi kompliment Hejnová.

Ještě větší motivaci do závodění jí dodal také titul, který vybojovali fotbalisté Slavie. Jako velká fanynka si nenechala ujít nedělní předávání poháru v Edenu. "Užila jsem si to, měla jsem hroznou radost. Navíc jsme v posledním kole vyhráli derby. Poznala jsem i opačnou roli fanoušků. Jaké to je, když vám někdo fandí a pak má radost z úspěchu," zakončila.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články