Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

Hejnová je ve finále ankety o nejlepší atletku světa

Monako - Překážkářka Zuzana Hejnová je v tříčlenné nominaci na ocenění pro nejlepší atletku světa za rok 2013. Letos neporažená mistryně světa v běhu na 400 metrů překážek se dostala do finálového výběru spolu s favorizovanou jamajskou sprinterkou Shally-Ann Fraserovou-Pryceovou a novozélandskou koulařkou Valerií Adamsovou.

Vítězka Diamantové ligy Hejnová už byla v říjnu vyhlášena nejlepší evropskou atletkou a nyní má možnost stát se první českou ženou, která získá ocenění IAAF. Anketu dosud vyhrál pouze oštěpař Jan Železný v roce 2000. "Mám velkou radost, taková pozvánka, to se počítá, je to další z mnoha ocenění za tu skvělou sezonu," řekla Hejnová, která je takřka jistou vítězkou sobotního vyhlášení českého Atleta roku.

Za favoritku je nicméně považována Fraserová-Pryceová, jež na mistrovství světa v Moskvě získala zlaté medaile ze závodů na 100, 200 a 4x100 metrů. Adamsová získala v Moskvě čtvrtý titul za sebou a aktuálně drží sérii 42 vítězných startů.

Zuznana Hejnová:

"Mám z toho velkou radost a beru to jako velký úspěch. Je to něco výjimečného. Už to, že jsem v trojce, je skvělé. Nepřemýšlím, že bych mohla zvítězit, protože velká favoritka je Shally-Ann Fraserová-Pryceová."

"Valerii (Adamsovou) mám ráda, fandím jí, ale sprint je přeci jen výš, takže jako vítězku bych dala Shally-Ann (Fraserovou-Pryceovou)," řekla Hejnová. Jméno nástupkyně americké sprinterky Allyson Felixové bude oznámeno 16. listopadu na galavečeru v Monaku, o vítězce rozhodne Rada IAAF. Mezi muži se o ocenění ucházejí loňský držitel a čtyřnásobný vítěz ankety Usain Bolt z Jamajky, ukrajinský výškař Bohdan Bondarenko a britský vytrvalec Mo Farah.

Je nám líto, video expirovalo.
Zuzana Hejnová k nominaci na nejlepší atletku světa
Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články