Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Halový mistr světa Maslák se dočkal přivítání doma v Havířově

Havířov - Halový mistr světa v běhu na 400 metrů Pavel Maslák se dnes dočkal slavnostního přijetí u havířovského primátora Zdeňka Osmanczyka. Třiadvacetiletý havířovský rodák a český rekordman na dvoustovce i čtyřstovce za svůj zlatý triumf na šampionátu v Sopotech obdržel na půdě magistrátu darem sportovní hodinky. 

Je nám líto, video expirovalo.
Přivítání halového mistra světa Masláka v Havířově

I přesto, že Maslák poslední čtyři roky už závodí za Duklu Praha, má k Havířovu pevné pouto. "V Havířově jsem doma a často se sem vracím. Mám tady rodinu, trvalé bydliště, zázemí. Když přijedu domů, v Havířově vždycky i potrénuju a dodnes chodívám běhat do místního lesoparku," řekl dnes Maslák.

V Havířově v rodinném kruhu oslavil i zlatou medaili z halového šampionátu v Sopotech, kterou 8. března vybojoval na čtyřstovce v novém národním rekordu 45,24. "Spojili jsme to s oslavou padesátky, takže to byly takové dvě oslavy najednou," řekl Maslák.

Maslák je třetím havířovským atletem, který se dokázal prosadit na stupně vítězů na světové scéně. Teď by chtěl mistr Evropy z roku 2012 výškaře Jaroslava Bábu s trojskokankou Šárkou Kašpárkovou napodobit i v tom, že získá úspěchy pod olympijskými kruhy. "Kdyby to šlo postupnými kroky, byl bych samozřejmě rád. Ale přede mnou je pořád spousta práce," řekl.

Nyní už sprinter Dukly přehodil svou pozornost k letní sezoně. Jejím vrcholem bude srpnové mistrovství Evropy v Curychu, kde se bude snažit o obhajobu zlata z Helsinek. "Příští týden odlétáme s Duklou na pět týdnů na soustředění do Afriky. Poprvé bych měl startovat začátkem května na Diamantové lize v Dauhá a moc se samozřejmě těším na Zlatou tretru do Ostravy, kde bych se chtěl ukázat v dobrém světle," řekl Maslák.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články