Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Halové MS v Nan-ťingu se znovu odkládá, závodit se bude až v roce 2025

Halové mistrovství světa v atletice naplánované na příští rok do Nan-ťingu se neuskuteční. Světová atletika kvůli přetrvávajícím opatřením proti šíření koronaviru v Číně březnový šampionát už potřetí přeložila. V Nan-ťingu by měli atleti závodit o světové medaile až v roce 2025.

Čínské město mělo halové MS hostit již v roce 2020, ale kvůli počínající pandemii koronaviru jej mezinárodní federace odložila na rok 2021 a později až na březen příštího roku.

Nyní se Světová atletika odhodlala k další změně, aniž by hledala nového pořadatele. Prezident Sebastian Coe to na webu federace vysvětlil nedostatkem času. V současnosti už se hledá dějiště pro rok 2026.

"Jsme zklamaní, že jsme tento šampionát museli znovu odložit kvůli okolnostem, které nemůžeme ovlivnit, ale učinili jsme tak proto, abychom udělali jasno sportovcům a členským federacím v přípravě na soutěžní sezonu 2023," uvedl Coe v prohlášení.

Nejbližší halový světový šampionát nyní bude hostit v roce 2024 Glasgow. HMS se obvykle koná v dvouletém cyklu, letos se kvůli pandemii uskutečnilo v Bělehradu po čtyřleté pauze.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články