Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Vondrová by chtěla v Istanbulu potvrdit formu. Nechci se svazovat jako dříve, přeje si

Už na třetí halové mistrovství Evropy se ve třiadvaceti letech chystá atletka Lada Vondrová. Příští týden v Istanbulu se bude snažit potvrdit pozici aktuálně osmé nejrychlejší ženy na trati 400 metrů v Evropě. Cítí se prý dobře a hlavně se nechce svazovat konkrétními cíli. Přímé přenosy z HME odvysílá ČT sport a ČT sport Plus.

Patří k nejzkušenějším členkám výpravy. "Trochu mě mrzí, že nejlepší šampionát byl ten první, kdy jsem byla nejmladší, což bych teď ráda zvrátila. Cítím se super, v Ostravě se mi ta dvoustovka běžela dobře," řekla Vondrová pro ČT sport.

"Ráda bych zopakovala běh z Ostravy (na MČR), ustálila formu a potvrdila, že jsem schopna běžet pod 52 (sekund). Uvidíme, kam mě to donese. Nechci se svazovat, jak jsem to dělala dříve. Pojedu tam s tím, abych podala co nejlepší výkon, a uvidíme, na co to bude stačit," řekla Vondrová.

Svěřenkyně trenéra Jaroslava Jóna v aktuální halové sezoně startovala na dvou závodech World Indoor Tour, což považuje za velkou výhodu. "Chtěli jsme to a jsem ráda, že se mi na dva dobré závody povedlo dostat. Běžela jsem s nejlepšími z Evropy. I proto jsem na republice šla jen dvoustovku, protože jsem měla čtvrtek dost. Byla to super zkušenost," podotkla Vondrová, jež si v Ostravě vylepšila na dvoustovce osobní maximum.

Vondrová měla v minulých letech často zdravotní problémy, i proto změnila přístup k atletice. "Začali jsme trénovat více kvalitně než na objem. Změnili jsme skladbu tréninku a také jsem začala pravidelně chodit na fyzioterapie. Změnili jsme i techniku běhu. Začali jsme tomu dávat více. Jak jsem říkala, že běhat nestačí, tak jsem se chytila za slovo a snažím se tomu dávat 150 procent," prohlásila.

Atletka USK Praha se v Istanbulu představí i ve štafetě na 4 x 400 metrů. Češky se dostaly mezi šest nejrychlejších týmů. "Jsem strašně ráda, že jsme se tam dostaly. Už to vypadalo bledě. Doufám, že to dostat se tam bylo těžší, než tam uspět. Půjdeme do toho naplno a myslím si, že by z toho mohlo být překvapení a dobré umístění," řekla Vondrová.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články