Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

V nominaci na halové ME může být až 22 atletů, pojedou i vícebojaři Klučinová a Sýkora

Na halovém atletickém mistrovství Evropy v Glasgow se představí i Eliška Klučinová a Jiří Sýkora. Čeští šampioni se dostali mezi dvanáctku pozvaných vícebojařů v obou kategoriích. Sýkora je v letošních evropských tabulkách sedmý a Klučinové patří osmé místo. Ve výpravě, která příští týden zamíří do Skotska, tak může být celkem 22 atletů. Konečnou nominaci svaz oznámí ve čtvrtek.

Eliška Klučinová
zdroj: ČTK/AP/Matthias Schrader

Sýkora nedávno získal v pražské Stromovce první sedmibojařský titul v kariéře v osobním rekordu 6006 bodů.

Juniorský mistr světa z roku 2014 se v Glasgow pokusí vylepšit desáté místo z předloňského šampionátu v Bělehradě, kde získal bronz Adam Sebastian Helcelet.

Evropské tabulky vede Belgičan Thomas Van Der Plaetsen výkonem 6132 bodů. Největší vícebojařská hvězda současnosti Francouz Kévin Mayer na halovém ME nebude.

Klučinová se objeví na halovém mistrovství Evropy poprvé od roku 2015, kdy v Praze vybojovala třetí místo.

Na letošním domácím šampionátu držitelka českého rekordu v pětiboji (4687 bodů) nasbírala 4462 bodů. Nejlepší Evropankou sezony je Francouzka Solene Ndamaová s výkonem 4672 bodů.

Ve startovní listině pro Glasgow jsou i britská hvězda Katarina Johnsonová-Thompsonová či rakouská medailistka z vrcholných akcí Ivona Dadicová, které zatím v letošních tabulkách žádný výkon nemají.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články