Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Na HME na poslední chvíli pojedou i Veleba s Frišem

Česká nominace na halové ME nakonec bude čítat šestnáct jmen. Výpravu doplní sprinter Jan Veleba a mílař Jan Friš. Šampionát se uskuteční v Istanbulu od 2. do 5. března.

Jan Veleba
zdroj: ČTK / Sznapka Petr

"Oba dva nám poskočili v rankingu výše na pozice, které znamenají možnost účasti na halovém mistrovství Evropy, a zároveň oba dva mají splněný ostrý požadavek svazu," sdělila ředitelka ČAS Karolína Farská. V době původní nominace Velebovi s Frišem pozice v žebříčku umožňující start v Istanbulu nepatřily.

Oba nyní čeká pátý start na HME a budou v tomto směru společně s mílařem Filipem Sasínkem a koulařem Tomášem Staňkem nejzkušenějšími reprezentanty v Turecku.

Šestatřicetiletý Veleba doplní ve startovním poli pro běh na 60 metrů úřadujícího českého šampiona Zdeňka Stromšíka. Maximem šestinásobného českého mistra na šedesátce, který o víkendu chyběl na MČR v Ostravě kvůli drobnému zranění, je na HME účast v semifinále.

Osmadvacetiletý Friš zdvojnásobí české zastoupení na patnáctistovce po boku národního rekordmana Sasínka, za kterým v neděli doběhl druhý na ostravském šampionátu. Předloni v Toruni běžel Friš finále a skončil v něm jedenáctý o dvě místa za Sasínkem.

Je nám líto, video expirovalo.
Vondrová, Sasínek a Petržílková o ambicích před HME
Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články