Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Místo životního výsledku pád a konec. Cítil jsem velkou šanci, řekl smutný Tesař

Cítil, že by to mohlo klapnout. Čtvrtkař Jan Tesař dorazil do Glasgow na halové mistrovství Evropy ve výborné formě, jenže sen o velkém úspěchu se rozplynul velice rychle. V rozběhu po 250 metrech skončil po pádu na zemi a halu místo s postupem opouštěl s odřeninami.

Čtvrtkař Jan Tesař (vlevo) po pádu na halovém mistrovství Evropy
zdroj: ČTK/PA/ autor: Ian Rutherford

Po odhlášení trojnásobného halového mistra Evropy Pavla Masláka byl Tesař českou čtvrtkařskou jedničkou a tabulkově byl na děleném třetím místě z účastníků HME.

"Cítil jsem velkou šanci. Je to právě smutné, že z těch tří evropských halových mistrovství, která jsem absolvoval, tak tohle vypadalo úplně nejlíp ze všech. A takhle to teda skončilo na 250 metrech," litoval.

V roce 2015 i 2017 vypadl v semifinále, ale dnes se ani tam nepodíval. Poprvé se do strkanice dostal už při seběhu v cíli prvního kola. "Asi by to chtělo trochu rychleji rozběhnout. Asi bych se pak nemusel strkat s Holanďanem. Myslím, že jsem to ale nerozběhl špatně. Snažil jsem se," přemítal.

Je nám líto, video expirovalo.
Tesařův rozběh na 400 metrů s kolizí a reakce

Šestá dráha, ve které startoval, mu obvykle vyhovuje. "Mně se daří sbíhat z toho kopce, což se mi teďka povedlo, ale chtělo to ještě krok napřed," řekl.

Když se posbíral, do cíle doklusal v čase 1:26,29, o půl minuty pomaleji než všichni ostatní. "Nestává se mi to, abych upadl. Možná jednou za dva roky. Řekl jsem si, že když už jsem na šampionátu, tak to doběhnu, i když to je asi nejhorší čas v českých tabulkách. Aspoň mám nějaké prvenství," komentoval to posmutněle.

Na rozdíl od Denisy Rosolové v Bělehradě 2017, která po pádu v rozběhu skončila v nemocnici, se mu nic vážného nestalo. "Já jsem v pohodě, jenom sedřeniny. Vím, že tohle bude teď dlouhé. Člověk si musí dávat bacha ve sprše, protože pak se to strašně dobře dře o oblečení a tak," dodal.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články