Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Čekání na návrat starého Radka. Juškovi finále nesedlo

Zklamání. Radek Juška neuspěl v dálkařském finále na HME v Glasgow a domů si odveze až sedmou příčku. S výkonem 779 centimetrů český dálkař pochopitelně spokojený nebyl a marně zatím přemýšlí, jak znovu najít cestu k delším skokům.

Radek Juška
zdroj: ČTK/PR/ASC Dukla autor: Ivana Roháčková

Český dálkař před finále doufal, že dosud špatnou sezonu zlomí a bude se mu dařit výrazně lépe. Chtěl minimálně nejlepší výkon roku. "Ta sezona nebyla, jak měla být, ale to nebyla ani v roce 2015 a pak jsem to zúročil až na té vrcholné akci v Praze. Tak nějak jsem doufal v něco podobné," řekl.

Fyzicky je přitom na tom lépe než kdy dříve. "V posilovně jsem silnější, jsem rychlejší, bohužel to zatím nepřešlo v to skákání," uvedl. "Čekali jsme nějak všichni, že jeden tam musím trefit. Myslím, že to tam je, jenom jsem to nedokázal zúročit přímo v tom závodě," posteskl si v Glasgow.

"Na pátém (pokusu) jsem cítil, že veškerá energie je pryč. U toho šestého jsem už nevěděl, jestli tam doběhnu, nebo nedoběhnu. Bylo to složité. Myslím, že bych tady z fleku usnul, jak jsem vyždímanej," vykládal. K halovému osobnímu rekordu 810 centimetrů z HME 2015 se tak letos ani zdaleka nepřiblížil. S trenérem Josefem Karasem probere příčiny nezdarů.

"Ale rád bych na všechno i zapomněl a šel do dalších závodů s čistou hlavou, abych se vrátil na toho starého Radka, který tady byl. Trenér říká, že všechno, co děláme, se na sebe nabaluje. Je to jako sněhová koule, když ji pustíte z kopce, tak se bude pořád zvětšovat. Já mu v tomhle věřím a doufejme, že venku to bude o něčem jiném," řekl.

Je nám líto, video expirovalo.
Nejdelší dálkařský pokus a ohlasy Radka Jušky
Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články