Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

Grand Prix v centru Prahy vyhrál Kiplagat

Praha - Devatenáctiletý keňský běžec Henry Kiplagat vyhrál večerní závod Mattoni Grand Prix v centru Prahy na 10 kilometrů. Druhý muž březnového Pražského půlmaratonu proběhl cílem na Staroměstském náměstí v čase 27:51, kterým zaostal o 17 sekund za loňským traťovým rekordem krajana Philemona Lima.

Henry Kiplagat
zdroj: ČTK autor: Michal Kamaryt

Hlavní hvězdou závodu byl světový rekordman v maratonu Patrick Makau z Keni, který skončil desátý. V rámci přípravy na říjnový maraton ve Frankfurtu nad Mohanem zaběhl čas 30:29.

Jen těsně s Makauem prohrál nejlepší z českých vytrvalců Jiří Homoláč, který obsadil jedenácté místo o sedm sekund za slavným Keňanem. Třináctý doběhl účastník olympijského maratonu v Londýně Jan Kreisinger, který předtím odpoledne startoval na mistrovství republiky atletických družstev v Táboře.

Kiplagat, jenž porazil druhého Kipropa Lima o 27 sekund, získal prémii 1 600 eur (asi 40 000 korun). Závod žen na poloviční trati vyhrála Etiopanka Tadelech Bekeleová za 15:48. Za traťovým rekordem Maďarky Aniko Kalóvicsové zaostala o 18 sekund. Sedmá doběhla Petra Kamínková, následována olympioničkou Ivanou Sekyrovou.

Je nám líto, video expirovalo.
Reportáž z běžecké Grand Prix
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články