Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FIS MČR Horní Mísečky

Gdula v Poděbradech limit na MS nesplnil, na padesátce triumfovali Ukrajinci

Poděbrady ‒ Elitní chodci se v lázeňském městě sešli v Evropském poháru. V padesátce marně usiloval o splnění limitu pro start na srpnové mistrovství světa v Londýně český olympionik Lukáš Gdula. Závod opanovali ukrajinští borci, zvítězil Ivan Banzeruk před svým reprezentačním kolegou Ihorem Hlavanem. Třetím nejrychlejším byl v cíli Ital Michelle Antonelli.

Je nám líto, video expirovalo.
V Poděbradech se sešla evropská chodecká elita

Klání žen na 20 kilometrů ovládla způsobem start-cíl italská reprezentantka Antonella Palmisanová, nejlepší tuzemská chodkyně Anežka Drahotová se kvůli bolesti bederní páteře závodu nezúčastnila.

Gdulovi stačilo vyhovět mírnějšímu svazovému kritériu, ale časem 4:13:40 za ním zaostal skoro o osm minut a obsadil 19. místo. Závod skončil dvojnásobným triumfem Ukrajinců, zvítězil Ivan Banzaruk (3:48:15) před Ihorem Hlavanem.

Na dvacítce byl nejrychlejší pátý muž z loňské olympiády Christopher Linke z Německa (1:19:28), který získal skalp obhájce vítězství z Murcie a úřadujícího mistra světa i Evropy Miguela Ángela Lópeze ze Španělska. Vít Hlaváč do cíle nedošel.

Evropský pohár v chůzi v Poděbradech:

Muži - 50 km: 1. Banzeruk 3:48:15, 2. Hlavan (oba Ukr.) 3:48:38, 3. Antonelli (It.) 3:49:07, ...19. Gdula 4:13:40. Družstva: 1. Ukrajina 8, 2. Itálie 16, 3. Španělsko 28.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články