Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Gay vsadí na olympiádě všechno na stovku

Salvo (USA) - Bývalý trojnásobný mistr světa Tyson Gay se rozhodl, že na olympijských hrách v Londýně poběží jen závod na 100 metrů. O nominaci na dvojnásobné trati velký soupeř jamajské hvězdy Usaina Bolta po loňských zdravotních problémech usilovat nebude.

Ilustrační foto
zdroj: ČT sport

"Je rozumné soustředit se pouze na stovku po těch nezdarech, co mám teď za sebou. Na dvoustovce bych na to v kvalifikaci ještě neměl," řekl Gay, který loni musel předčasně ukončit sezonu a podrobil se operaci kyčle. Devětadvacetiletý sprinter proto chyběl i na mistrovství světa v Tegu.

Po trojnásobném triumfu na světovém šampionátu v Ósace v roce 2007, kde vyhrál závody na 100 a 200 metrů a štafetu, skončil Gay na olympiádě v Pekingu bez medaile v Boltově stínu. V Londýně by rád do své sbírky cenný kov z OH konečně přidal.

"V roce 2008 jsem vyšel naprázdno a přál jsem si být zdravý, abych měl šanci na medaili v Londýně. Chystám se na tři nejtěžší měsíce v životě, abych byl připravený na olympijskou kvalifikaci," uvedl druhý nejrychlejší muž historie na 100 metrů s časem 9,69 sekundy.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články