Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR v půlmaratonu

Gatlin už je v Ostravě, do startu na Tretře bude odpočívat

Ostrava – Tři dny zbývají do atletického mítinku Zlatá tretra. Do Ostravy už se sjíždějí největší hvězdy, přiletěl i Justin Gatlin. Americkému sprinterovi patří letos na nejkratší trati tři nejlepší výkony. Zda pokoří hranici 9,87 sekundy, sledujte v úterý večer na ČT sport nebo na našem webu.

Je nám líto, video expirovalo.
Gatlin je v Ostravě

Gatlin měl za sebou šestadvacetihodinovou cestu z Orlanda. "Cítím se dobře, během letu jsem odpočíval, je to v pohodě," uvedl Američan. Následující dva dny bude sprinterská hvězda odpočívat, v úterý se představí na stovce. A jako při své premiéře na Tretře v roce 2004 bude chtít zvítězit. "Doufám, že v roce 2014 bude tradice pokračovat," podotkl.

Na úterní start se těší. "Pokud vydrží počasí a bude dobrý vítr, uvidíme něco speciálního," řekl. "Rád bych zaběhl čas kolem 9,7 sekuindy," prohlásil sebejistě.

Jeden z jeho soupeřů, bývalý mistr světa Kim Collins se v Ostravě připravuje už od čtvrtka. Osmatřicetiletý sprinter už startoval na Zlaté tretře několikrát, marně však útočí na zisk křišťálové trofeje pro vítěze. Pro úterní závod má jasný cíl. "Rád bych zaběhl čas pod 10 vteřin," řekl Collins.

Hlavní část atletů dorazí do Ostravy v neděli odpoledne. Chybět mezi nimi bude kvůli viróze ruský výškař Ivan Uchov a americký koulař Christian Cantwell, který se na Diamantové lize v Oslu zranil.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články