Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Formu asi mám, říká Klučinová před kladenským mítinkem

Kladno - Úřadující mistryně světa v sedmiboji Hanna Kasjanovová z Ukrajiny, dříve Melnyčenková, a její manžel Olexej Kasjanov budou největšími hvězdami vícebojařského mítinku, jehož devátý ročník se koná 12. a 13. června v Kladně. Na startu bude také česká rekordmanka a obhájkyně loňského vítězství Eliška Klučinová, která se o víkendu v Götzisu blýskla druhým výkonem kariéry 6349 bodů.

Radující se Eliška Klučinová
zdroj: ČTK autor: Michal Kamaryt

Kasjanovová ještě jako Melnyčenková vyhrála kladenský závod v roce 2013. Klučinová už byla na nejvyšším stupínku třikrát, kromě loňského roku také v letech 2010 a 2012. "V životě jsem nezačala tak dobře, takže formu asi mám. Rozhodně to úřadující mistryni světa nedám zadarmo," řekla.

Loni v Kladně vytvořila český rekord 6460 bodů, mezi oběma mítinky má opět dva týdny na zotavení. "Letos je to o jeden den méně, ale to je v pohodě. To nebude problém. Takže všechno je možné, i když já prognózy moc ráda nemám," uvedla k tomu, že by počtvrté mohla v Kladně změnit české rekordní tabulky. "Podpora domácího publika na mě má vždycky velký vliv."

Ze startovní listiny vypadl po mítinku v Götzisu Jihoafričan Willem Coertzen, který v Rakousku vytvořil africký rekord 8398 bodů, s čímž se spokojil a odjel trénovat domů na mistrovství světa v Pekingu. Existuje ještě šance, byť hodně malá, že by do Kladna přijel světový rekordman Ashton Eaton z USA, který si v Götzisu lehce poranil záda při koulařském tréninku a do soutěže nenastoupil.

Je nám líto, video expirovalo.
Klučinová skončila v Götzisu desátá se ziskem 6349 bodů

"Jsme v kontaktu, kdyby se dal do pořádku, ale nechci předbíhat. Ta šance moc velká není," uznal manažer mítinku Zdeněk Lubenský. Kasjanov vyhrál v Kladně v roce 2010 a také loni a bude jasným favoritem. Jeho největším soupeřem měl by být Novozélanďan Brent Newdick, osobní rekord přes 8000 bodů má ještě Francouz Romain Martin.

Naopak svou účast po Götzisu vzdal juniorský mistr světa Jiří Sýkora, na startu nebude ani Adam Sebastian Helcelet, který má problémy s achillovkou. Mezi ženami umí sedmiboj přes 6000 bodů devět žen ze startovní listiny. Mítink se po loňském víkendovém termínu přesunul na pátek a sobotu hlavně kvůli tomu, že v neděli je na kladenském stadionu atletická extraliga. "Není to zas takový posun vůči Götzisu. Věříme, že si lidi cestu na stadion najdou," uvedl Lubenský.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články