Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Finále Diamantové ligy v Bruselu – Bolt, Blake i tři Češi

Brusel - Hlavní atletická sezona dnes vyvrcholí mítinkem v Bruselu. Závěrečný podnik Diamantové ligy určí zbývající vítěze a rozdělí poslední odměny, pro kterou si jede také oštěpařská dvojnásobná olympijská vítězka Barbora Špotáková. Spolu s ní odjeli do Belgie také překážkářka Zuzana Hejnová, bronzová medailistka z Londýna, a tyčkařka Jiřina Ptáčníková. Přímý přenos vysílá od 20:00 ČT4 a náš web.

Yohan Blake
zdroj: AP autor: Laurent Gillieron

Hlavní hvězdou má být trojnásobný olympijský vítěz z Londýna Usain Bolt, který poběží stovku. Ale nemusí tomu tak být. Na dvoustovku je totiž přihlášen jeho tréninkový parťák Yohan Blake, který loni na stejném mítinku šokoval druhým časem světové historie 19,26 sekundy. Jamajčan dokonce hovoří o tom, že by tento čas klidně mohl překonat. Letos mu navíc oproti loňsku bude přát počasí a také 50 000 diváků.

"Od olympiády jsem udržel své tělo ve formě. A vím, že mohu stejně jako loni ukončit sezonu skvělým výkonem," prohlásil Blake. Boltův světový rekord má hodnotu 19,19 sekundy a spekuluje se, že by mohl být překonán. "Na dvoustovce se cítím stále lépe a lépe. Myslím, že to je moje pravá disciplína," uvedl mistr světa na stovce z Tegu, kde Bolt ve finále "ulil" start. Letos se Blake na stejné trati v Lausanne stal časem 9,69 druhým mužem sprinterské historie.

Protože na startu nebudou Američan Tyson Gay a Jamajčan Asafa Powell, stane se Bolt velmi pravděpodobně vítězem Diamantové ligy na stovce. Na pomyslné celkové stupně vítězů se může dostat Hejnová, běh na 400 m překářek ale už dříve vyhrála Jamajčanka Kaliese Spencerová. Celkové prvenství má jisté i Špotáková. Podmínkou je nastoupit v Bruselu, aby dostala odměnu 40 000 dolarů (asi 800 000 korun).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články