Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Favoritkou ankety Atlet roku je olympijská vítězka Špotáková

Praha - Bylo by velkým překvapením, pokud by se oštěpařka Barbora Špotáková pošesté za sebou nestala nejlepším českým atletem sezony. Kouč dvojnásobné olympijské vítězky Jan Železný bude nejspíš stejně jako loni zvolen trenérem roku. Vyhlášeni budou také objev a junior roku. Atletický galavečer se uskuteční v pražském hotelu Ambassador - Zlatá husa a od 21:40 jej můžete sledovat v přímém přenosu na prvním programu České televize i na našem webu.

Rekordních 152 hlasujících z řad funkcionářů, trenérů a novinářů určilo pořadí v desítce nominovaných, v níž jsou podle abecedy překážkářka Zuzana Hejnová, půlkař Jakub Holuša, tyčkař Jan Kudlička, sprinter Pavel Maslák, kladivář Lukáš Melich, tyčkařka Jiřina Ptáčníková, překážkářka Denisa Rosolová, oštěpařka Barbora Špotáková, štafeta žen na 4x400 metrů Jitka Bartoničková, Zuzana Bergrová, Hejnová, Rosolová a oštěpař Vítězslav Veselý.

Jednatřicetiletá Špotáková na olympiádě v Londýně obhájila vítězství z Pekingu a v sezoně navíc jasně ovládla pořadí Diamantové ligy. V popředí ankety bude určitě i Hejnová, která v Londýně vybojovala bronz. Adeptem na přední umístění je také Veselý, mistr Evropy a vítěz Diamantové ligy, jenž v Londýně skončil těsně pod stupni vítězů.

Česká atletika zažila úspěšný rok. Na mistrovství Evropy získali zlaté medaile také Ptáčníková a Maslák, stříbro na 400 metrů překážek nečekaně Rosolová, bronz ženská čtyřstovkařská štafeta. V halové sezoně se stal vicemistrem světa v běhu na 800 metrů Holuša.

Špotáková může šestým vítězstvím v anketě dohnat diskaře Ludvíka Daňka a Imricha Bugára a běžkyni Jarmilu Kratochvílovou. Nejvíce titulů v anketě mají koulařka Helena Fibingerová a oštěpař Jan Železný, kteří zvítězili sedmkrát. S výjimkou Špotákové a Daňka všichni získali některé ze svých vítězství ještě v době, kdy byly kategorie mužů a žen oddělené.

Večer budou pošesté za sebou moderovat Aleš Háma a Monika Absolonová. Vystoupí kapela Charlie Straight, vokální skupina Fragile, dětský sbor Koťata či Karel Gott s překvapením a také někteří sportovci. Atlety tradičně přivezou do hotelu limuzíny a odměnou jim budou mimo jiné zlaté cihličky. Všichni nominovaní převezmou svá ocenění osobně.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články