Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Fanoušci půlky bystří zrak. Na Zlaté tretře se utkají Kszczot s Teferou

Bude to ostrý a zřejmě i vyrovnaný souboj. Na Zlaté tretře se v červnu utkají brilantní běžci Adam Kszczot a Samuel Tefera. Zatímco Polák je úřadujícím evropským šampionem, Tefera letos v lednu překonal halový rekord na 1500 m.

Adam Kszczot
zdroj: ČTK/AP autor: Matthias Schrader

Souboj mistra Evropy a vicemistra světa Kszczota s devatenáctiletou vycházející etiopskou hvězdou by měl být jednou z ozdob mítinku, který se v Ostravě uskuteční ve čtvrtek 20. června.

"Tefera měl v letošní halové sezoně úžasnou formu a po 22 letech překonal rekordní výkon Maročana Hichama El Guerrouje na patnáctistovce. Bude to vyzyvatel, jak se patří, a i jeho trenér avizuje rychlý čas," řekl sportovní manažer mítinku Alfons Juck.

Do startovního pole hlavního programu navíc přibyli i tři sprinteři s osobními rekordy na hladké stovce pod deset sekund: Jimmy Vicaut z Francie (9,86), Akani Simbine z JAR (9,89) a Jamajčan reprezentující Turecko Jak Ali Harvey (9,92). Hlavními postavami mužské stovky budou už dříve ohlášení Američan Ronnie Baker a Číňan Su Ping-Tchien.

Do předprogramu Zlaté tretry nalákali pořadatelé už pojedenácté světovou rekordmanku a olympijskou vítězku v hodu kladivem Anitu Wlodarczykovou. V kladivářském sektoru se představí celá ženská špička včetně dalších medailistek z loňského mistrovství Evropy Alexandry Tavernierové z Francie a Joanny Fiodorowové z Polska nebo české rekordmanky Kateřiny Šafránkové.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články