Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Evropským králem sprintu je Lemaitre, vyhrál i dvoustovku

Barcelona - Dvacetiletý francouzský sprinter Christophe Lemaitre vyhrál na mistrovství Evropy v Barceloně po stovce i běh na 200 metrů. Ve finále dnes zvítězil mohutným finišem v čase 20,37 sekundy o jedinou setinu před Britem Christianem Malcolmem. Lemaitre přitom vbíhal do cílové rovinky s několikametrovou ztrátou, tu ale dokázal dlouhými kroky smazat a do cíle vpadl s minimálním náskokem před Malcolmem.

"Bylo to nesmírně těsné. Start se mi moc nepovedl a v polovině závodu to nevypadalo dobře. Ale do posledních metrů jsem dal opravdu všechno," prohlásil Lemaitre. Bronz získal stejně jako na poloviční trati jeho krajan Martial Mbandjock. Současný fenomén evropské atletiky a vítěz dvou nejrychlejších disciplín se představí na mistrovství Evropy atletů do 23 let v Ostravě.

Nejrychlejším čtvrtkařem je Belgičan Kevin Borlée. Dlouho vedoucí Francouz Leslie Djhone v závěru odpadl a doběhl až šestý, za ním skončil vítězův bratr Jonathan. Soutěž kladivářek vyhrála Němka Betty Heidlerová, která tak k dvěma světovým medailím přidala první evropskou.

V závodu na 3000 metrů překážek zvítězila po strhujícím souboji v cílové rovince Ruska Julija Zarudněvová. Domácí reprezentantce Martě Domínguezové nepomohla ke zlatu ani hlasitá podpora z tribun olympijského stadionu, se soupeřkou prohrála o 17 setin.

Naopak závěrečná patnáctistovka přivedla španělské fanoušky do extáze. S velkým náskokem zvítězil domácí běžec Arturo Casado, navíc Manuel Olmedo přidal bronz a Reyes Estévez doběhl čtvrtý. Po poslední disciplíně dnešního programu se tak z hlediště ozývaly oslavné chorály.

Dvoudenní soutěži sedmibojařek zatím vévodí favorizovaná Britka a držitelka světového titulu Jessica Ennisová z Velké Británie. Dokázala využít především převahy v běžeckých disciplínách a ve sto metrech překážek i hladké dvoustovce zvítězila s přehledem. Ziskem 4080 prozatím vede o 110 bodů před Nataliyí Dobryňskou, pro změnu olympijskou vítězkou. Třetí místo prozatím opanuje Němka Oeserová.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články