Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Ennisová-Hillová dala vale atletice. Ve 30 letech chce končit na vrcholu

Londýn – Před rokem se po pár měsících od porodu vrátila na atletické ovály. Britka Jessica Ennisová-Hillová toužila obhájit vícebojařské zlato z Londýna. Nepovedlo se, o 35 bodů lepší byla Belgičanka Nafissatou Thiamová. I ze stříbra byla sedmibojařská legenda nadšená. Nyní se dvojnásobná mistryně světa rozhodla nadobro ukončit kariéru. Je jí teprve 30 let.

Je nám líto, video expirovalo.
Olympijská vítězka Ennisová-Hillová ukončila vícebojařskou kariéru

"Bylo to jedno z nejtěžších rozhodnutí, které jsem v životě musela učinit. Měla jsem štěstí, že jsem ve svém milovaném sportu prožila tak úžasnou kariéru, ale vím, že teď je ten správný čas na odchod," uvedla.

S vrcholovou atletikou se loučí jedna z britských ikon tohoto sportu. Ennisová-Hillová, která má dvouletého syna Reggieho, dvakrát vyhrála mistrovství světa venku a jednou v hale, v roce 2010 triumfovala také na evropském šampionátu.

"Vždy jsem říkala, že chci opustit můj sport na vrcholu. Děkuji své rodině a neuvěřitelnému týmu lidí, kteří mě tolik podporovali a umožnili mi splnit si své sny. A také děkuji všem lidem, kteří mě podporovali a provázeli celou kariéru," uvedla Britka.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články