Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Dvořák se po letech zase postavil Šebrlemu

Kladno - Opět po pěti letech se proti sobě postavili nejslavnější čeští desetibojaři posledních let - Tomáš Dvořák a Roman Šebrle. Na Kladně se v rámci akce Atletika pro děti zúčastnili exhibičního koulařského závodu. Spolu s nimi si zasoutěžily i vícebojařka Eliška Klučinová a oštěpařka Barbora Špotáková, alespoň jako rozhodčí se představila čerstvá mistryně světa Zuzana Hejnová.

Roman Šebrle na kladenské exhibici
zdroj: ČTK autor: Krumphanzl Michal

O výsledek sice nešlo, nakonec ale přece jen zvítězil jediný - v současnosti aktivní sportovec - Eliška Klučinová. Druhý byl šéftrenér atletické reprezentace Dvořák, třetí místo obsadila Špotáková a pod stupni vítězů skončil Šebrle, který letos ukončil kariéru. Klučinová si vítězství nad bývalými desetibojařskými šampiony užívala. "Porazit chlapy, navíc takové vícebojaře, to se vždycky cení," usmívala se sedmá žena z letošního MS v Moskvě.

Klučinová závod brala jako dobrý trénink, zatímco šéftrenér reprezentace Tomáš Dvořák jako zpestření své trenérské a manažerské práce. "Já myslím, že se zítra budu držet za všechno, včetně krku a loktu, protože hlava mladá si říkala, že ví, jak na to, a tělo nechtělo poslechnout," svěřil se Dvořák.

Rozvernou náladu při exhibici, která byla doprovodnou akcí každoroční Atletiky pro děti, doplnili svými vtipy také olympijský vítěz v moderním pětiboji David Svoboda a čerstvý mistr světa ve vodním slalomu kajakář Vavřinec Hradilek. "Alespoň jsme konečně k něčemu dobří," smáli se, když nosili vícebojařům koule. Na kladenské Sletiště navzdory deštivému počasí zavítalo na 350 dětí.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články