Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Dvořák o sporu se Šebrlem: Je v zájmu všech, aby se to zklidnilo

Praha - Necelý měsíc před mistrovstvím světa rozjitřil atmosféru v atletické reprezentaci spor mezi šéftrenérem Tomášem Dvořákem a desetibojařem Romanem Šebrlem. Slovní přestřelka se vyhrotila především kvůli červnovému mítinku v Kladně, který Šebrle dokončil se zraněním, ale zároveň v ní opět ožil i deset let starý konflikt z doby, kdy spolu oba trénovali v jedné skupině. Dvořák by rád spor uzavřel, ale podle jeho slov je třeba k dohodě vždycky dvou.

Šebrle v Kladně údajně prohlásil, že po něm šéftrenér požaduje, aby závod dokončil, jinak ho nemůže nominovat na Evropský pohár. Dvořák namítl, že Šebrle chce desetiboj dokončit jen proto, aby podle smlouvy dostal plné startovné. To mělo podle některých zdrojů činit 20 tisíc dolarů. "Od toho Kladna jsme skoro nepřišli do kontaktu. Jen jsme se potkali na Julisce. První, co mi řekl na můj pozdrav, bylo, že si vždycky myslel, že jsem vůl, ale že teď jsem to dokázal," citoval Dvořáka deník Sport.

Dvořák Šebrlemu gratuloval

Dvořák nicméně tvrdí, že Šebrle není jeho nepřítel. "Nepříčilo se mi poslat mu gratulaci a smeknout před ním klobouk po tom výkonu ve Francii," připomněl mítink z konce minulého týdne, na němž si Šebrle zajistil na poslední chvíli nominaci na MS. "Jsem rád, že prostřednictvím Romana bude mít český desetiboj na mistrovství zastoupení," dodal Dvořák pro Lidové noviny.

Dvořák přiznává, že spor ho může poškodit coby reprezentačního šéftrenéra. "Už se tomu děje. Novináři většinou stojí na straně závodníka, podle toho se pak chová i veřejnost," uvedl Dvořák v rozhovoru pro LN.

I když se Šebrlem nemluví, Dvořák ujišťuje, že cílem obou je nyní uspět na šampionátu v Tegu. Situaci už řešil i předseda svazu Libor Varhaník. "Domluvil jsem se s nimi, že atmosféra v týmu musí být nejlepší. Využiji veškerého svého vlivu, aby taková byla a aby se nehádali," uvedl v MF Dnes. Vzájemné rozepře by Dvořák rád ukončil. "Jenže k jakékoli dohodě musí být dva," dodal pro LN.

Zdroj
LN, MfD

Hlavní zprávy

Nejčtenější články