Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Nordic Walking Tour Praha

Ďurdiaková si splnila olympijský sen, ale atmosféru v Tokiu nezažije

Ze splnění olympijského limitu je Tereza Ďurdiaková nadšená, ale mrzí ji, že pravou atmosféru Her si v létě neužije. Závod v chůzi se totiž stejně jako maraton neuskuteční v Tokiu, ale v Sapporu. Kvůli pandemii koronaviru bude navíc olympiáda v režimu přísných hygienických opatření s minimálními kontakty a bez výletů do okolí.

Tereza Ďurdiaková
zdroj: facebook.com/Česká atletika

Ďurdiaková vyzkoušela pět sportů, než se dostala na OH. "Mě olympijské hry provázejí už od dětství. Když se měl ve škole malovat libovolný obrázek, malovala jsem olympijské kruhy. Ve všech sportech jsem tam zkoušela dojít a teprve chůzí se mi to podařilo," svěřila se na tiskové konferenci Českého olympijského výboru (ČOV).

Limit splnila 20. března v Dudincích, kde zvládla 20 kilometrů v novém osobním rekordu 1:30:52 hodiny. Tím se dostala o osm sekund pod požadovaný výkon. 

Místo Tokia ale zažije olympijské Sapporo, kde se bude závodit na silnici. "Těšila jsem se na olympijskou vesnici, takže mě to mrzí, ale nic s tím neudělám. Mám ráda samotu, tak se mohu více soustředit na výkon," dodala třicetiletá atletka.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články