Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ŠKODA CUP - Česká Kamenice

Ďurdiaková obhájila chodecký titul na dvacítce, Drahotová se do cíle nedostala

Chodkyně Tereza Ďurdiaková obhájila podzimní český titul na dvacet kilometrů. Jistá účastnice olympijských her v Tokiu zvítězila v čase 1:38:00. Očekávaný souboj se nekonal, česká rekordmanka Anežka Drahotová závod nedokončila. První domácí titul na dvacetikilometrové distanci získal Vít Hlaváč, navázal na triumf v českém mistrovském závodě v rámci padesátky v Dudincích a v čase 1:29:12 nadělil stříbrnému Lukáši Gdulovi více než šest minut.

Tereza Ďurdiaková
zdroj: facebook.com/Česká atletika

Ďurdiaková se v mezinárodním obsazení propracovala na konečné páté místo. "Celkový průběh závodu hodnotím dobře. Páté místo celkově mezi ženami je super," uvedla. S olympijským limitem v kapse, za kterým zaostala zhruba o sedm minut, nastupovala na start klidnější.

"Trochu jsem nevěděla, co od sebe čekat a jak velká ta únava po závodě bude. Bylo to super se moci na start postavit, že jsem nebyla ani zraněná," pochvalovala si.

Překvapilo ji, že nedošlo na souboj s Drahotovou. "Souboj jsem čekala, protože jsem nevěděla, jak na tom budu a Anežka je silná soupeřka. Průběh závodu mě spíše překvapil a bylo to fajn," doplnila nyní už dvojnásobná mistryně republiky, která zvítězila o více než minutu před Eliškou Martínkovou.

Je nám líto, video expirovalo.
Drahotová si pro olympijský limit nedošla

Hlaváč měl radost z výsledku, nikoli času

Čtyřiadvacetiletý Hlaváč měl ke zlatu blízko už na podzim v Poděbradech, ale tehdy doplatil na dvouminutovou penalizaci za opakované porušení pravidel a počtvrté za sebou získal stříbro. Letos je domácím králem. "Za titul jsem hrozně rád, je to po tom podzimu zadostiučinění. Dva tituly se určitě počítají," uvedl.

S časem přes hodinu a 29 minut ale spokojený nebyl. Věřil si na výkon kolem hodiny 25 minut, v horším případě něco pod bezmála dva roky starý osobní rekord 1:26:55.

"Dneska šla tak první pětka a pak už to bylo trápení. Fouká a trať je tady trošku do kopečka, ale to jsou věci, které by mi měly přidat minutku, dvě a ne čtyři. Takže to bylo v nohou. Jsou to tři týdny po padesátce, to taky mohlo hrát roli. Dneska to tam nebylo," komentoval svůj výkon.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články