Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Dukla a USK již potřetí v řadě dominovaly atletické MČR družstev

Nové Město nad Metují - Muži Dukly Praha a ženy USK Praha ovládli stejně jako v loňském roce atletický šampionát družstev. V Novém Městě nad Metují oba celky naprosto dominovaly. "Vojáci" měli téměř stobodový náskok na Univerzitu Brno, třetí skončila Hvězda Pardubice. 

Je nám líto, video expirovalo.
K titulům Dukly pomohl výbornými výkony i koulař Prášil

"Vysokoškolačky" nechaly o 108,5 bodu za sebou brněnský Olymp, za nímž následovaly jeho pražské jmenovkyně. Stejné mistry má týmový šampionát třetím rokem po sobě. Výkon dne předvedl v koulařském sektoru Ladislav Prášil, který získal pro Duklu plný počet bodů vrhem dlouhým 20,83 metru. Čtvrtkařský rekordman Pavel Maslák vyhrál dvoustovku v protivětru za 20,76, byl druhý na stovce a přispěl k výhře sprinterské štafety. Dvě individuální prvenství přinesl Dukle Jan Kubista v náročném dvojboji na tratích 400 a 800 metrů.

Pro USK sbírala pečlivě body atletická univerzálka Denisa Rosolová. Semifinalistka mistrovství světa v běhu na 400 metrů překážek ovládla v extrémním protivětru krátké překážky (13,63), skončila druhá v dálce (642) a byla členkou vítězných štafet na 4x100 i 4x400 metrů. Tyčkařka Jiřina Svobodová čtyři dny po českém rekordu (476 cm) přeskočila 450 centimetrů.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články