Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Duel tyčkařské elity Kendicks vs Bra či hvězdná Dibabaová. Tretra představila další taháky

Další lahůdky pro 57. ročník odhalili organizátoři atletického mítinku Zlatá tretra. V Ostravě se odehraje souboj excelentních tyčkařů Sama Kendrickse a Thiaga Braze, kterým budou sekundovat nejlepší Češi Jan Kudlička a Michal Balner. Svůj um předvede také etiopská běžkyně Genzebe Dibabaová nebo dvaačtyřicetiletý sprinterský veterán Kim Collins.

Sam Kendricks
zdroj: Reuters autor: Dominic Ebenbichler

"Je to to nejlepší, co můžeme aktuálně sehnat a ukázat divákům, pokud jde o tyčku. Sám se na to moc těším, bude to velký závod," řekl ředitel mítinku Jan Železný.

Loňský světový šampion a letošní halový vicemistr světa Američan Kendricks má osobní rekord 600 centimetrů, olympijský vítěz Braz na domácí olympiádě v Riu de Janeiro triumfoval výkonem 603 centimetrů. "Zajímavé je, že ho trénuje bývalý kouč Sergeje Bubky Vitalij Petrov. V Ostravě startoval už před třemi roky a možná, že ho tehdy vítězství v těžších povětrnostních podmínkách nastartovalo k triumfu v Riu," řekl sportovní manažer mítinku Alfonz Juck.

Kendricks absolvuje v Ostravě svou premiéru. "Vloni bylo mým cílem získat titul mistra světa, letos mi jde o to, abych skákal co nejvýše. Věřím, že se mi podaří atakovat rekord mítinku mého dobrého kamaráda Lavillenieho 592 centimetrů," uvedl Kendricks v tiskové zprávě.

Na Zlaté tretře se představí i etiopská běžkyně Genzebe Dibabaová nebo dvaačtyřicetiletý sprinterský veterán Kim Collins. Mistr světa na stovce z Paříže 2003 má letos v plánu uzavřít svou kariéru. "Rozhodli jsme se, že to proto pojmeme tak trochu netradičně jako jeho rozlučku s českým publikem a vytvoříme mu na stovce startovní pole, ve kterém budou mít všichni nad třicet let," poznamenal s úsměvem Juck.

Světová rekordmanka na 1500 metrů Dibabaová bude útočit na rekord mítinku na trati 800 metrů, který od roku 2004 drží časem 1:57,72 Maria Mutolaová. "Bude to můj třetí start v sezoně venku po Eugene a Chorzówě a měla bych být připravena na čas hluboko pod dvě minuty," vzkázala Dibabaová, která v březnu na halovém světovém šampionátu v Birminghamu ovládla závody na 1500 i 3000 metrů.

Zlatá tretra má momentálně na startovní listině potvrzených sedm mistrů světa z loňského roku z Londýna: koulaře Walshe, dálkaře Manyongu, sprinterku Schippersovou, výškaře Baršima, diskaře Gudžiuse a kladivářku Wlodarczykovou.

Je nám líto, video expirovalo.
Na Zlatou tretru přijedou tyčkaři Kendricks a Braze
Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články