Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Domácí hvězda Duffyová si podmanila triatlon na Bermudách. Mužský závod vyhrál Luis

Předposlední zastávka triatlonového seriálu mistrovství světa na Bermudách se proměnila v sólovou záležitost místní legendy Flory Duffyové. Ta s velkým náskokem 1 minuty a 39 vteřin porazila Američanku Taylor Knibbovou, třetí byla Beth Potterová. Tereza Zimovjanová závod nedokončila. Mezi muži zvítězil francouzský závodník Vincent Luis, který se držel v čele ve všech disciplínách.

Flora Duffyová
zdroj: ČTK/PA autor: David Davies

Duffyová po plavání kvapně vyrazila do cyklistických kilometrů, dojet ji zvládla jen Nizozemka Maya Kingmaová a společně odskočily zbytku závodnic. Kingmaovou ale při běhu viditelně limitoval zraněný kotník, takže zatímco Duffyová si na domácí trati uháněla pro vítězství, před Nizozemku se dostávaly další triatlonistky.

Skvělý posun po nepovedeném plavání zvládla Knibbová, která si doběhla pro stříbro před Potterovou. Duffyová se přiblížila čtvrtému titulu mistryně světa, o ten si to s Britkou Georgií Taylorovou-Brownovou rozdá na posledním podniku WTCS v Abú Dhabí.

Luis se na Bermudách na stupně vítězů prosadil poprvé, závod série WTCS ovládl po vleklých zdravotních potížích po více jak dvou letech. Francouzovi se vyplatilo zejména úsilí vložené do cyklistické části, ve které si od těla udržel i oba závodníky usilující o mistrovský titul – Alexe Yeeho z Velké Británie a Kristiana Blummenfelda z Norska.

Druhé a třetí místo brali na Bermudách Španělé Antonio Serrat Seoane a Roberto Sánchez Mantecón se ztrátou 8, respektive 18 vteřin. Yee a Blummenfeld v běhu stáhli polovinu své ztráty a nakonec jim to stačilo na páté a šesté místo.

Závod seriálu mistrovství světa v triatlonu v Hamiltonu na Bermudách:

Muži: 1. Luis (Fr.) 1:49:37, 2. Serrat -8, 3. Sánchez (oba Šp.) -17.

Ženy: 1. Duffyová (Berm.) 2:01:26, 2. Knibbová (USA) -1:38, 3. Potterová (Brit.) -1:51, ...Zimovjanová (ČR) nedokončila.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články