Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Do Ostravy přijede překážkářská mistryně světa Demusová

Praha - Mistryně světa v běhu na 400 metrů překážek Lashinda Demusová je další hvězdou ostravského atletického mítinku Zlatá tretra, který se bude konat v pátek 25. května. Devětadvacetiletá Američanka si v Ostravě odbude letošní premiéru na své trati a soupeřkou jí bude i česká rekordmanka Zuzana Hejnová.

Ilustrační foto
zdroj: ČT sport

Demusová má osobní rekord 52,47 sekundy z loňské sezony, což je třetí nejlepší výkon historie. Do Ostravy se vrací po šesti letech, v roce 2006 vyhrála v chladném počasí za 54,68. Rekord mítinku drží výkonem 53,87 sekundy z roku 2003 Rumunka Ionela Tirleaová.

Dalšími známými jmény ve startovních listinách jsou Američanka Lolo Jonesová v běhu na 100 metrů překážek, která Zlatou tretru vyhrála už v letech 2006 a 2008, nebo jediný letos osmdesátimetrový kladivář Krisztián Pars z Maďarska.

Největší hvězdou ostravských závodů bude jamajský sprinter Usain Bolt. Přijedou také osmistovkař David Rudisha, překážkář Dayron Robles, tyčkař Renaud Lavillenie, osmistovkařky Pamela Jelimová a Caster Semenyaová nebo česká oštěpařka Barbora Špotáková.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články