Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Do Ostravy přijede Gatlin a plánuje předvést velkou show

Zlatá tretra hlásí nové hvězdné přírůstky. Na oválu ve Vítkovicích se představí úřadující mistr světa na stovce Justin Gatlin. Na dvoustovce pak poběží rovněž úřadující šampion z Londýna Ramil Gulijev. Letošní 57. ročník největšího domácího atletického závodu se v Ostravě uskuteční 13. června. Přímý přenos nabídne ČT sport a web ctsport.cz.

Nový mistr světa Justin Gatlin
zdroj: Reuters

Gatlin bude na Tretře startovat už potřetí, v šestatřiceti letech do Ostravy přijede stále ve výborné formě jako vítěz loňského mistrovství světa. Při svém dřívějším startu na stovce zaběhl čas 9,86, ale s výkony pod deset sekund bude mít na severní Moravě v poli soupeřů další protivníky: Francouze Christophea Lemaitreho, Bena Meitého z Pobřeží slonoviny, Brita Adama Gemiliho a Jihoafričana Akaniho Simbineho.

"Těším se na návrat do Ostravy. Mám svůj plán na tento rok a jeho součástí je nabídnout vašim skvělým divákům velkou show," uvedl Gatlin. Rodák z Brooklynu už v roce 2004 vyhrál stovku na olympijských hrách v Aténách, dva roky nato měl však pozitivní dopingový nález a čtyři roky nesměl závodit, přičemž přišel i o světový rekord 9,77.

Je nám líto, video expirovalo.
Na Zlaté tretře se představí i hvězdný Američan Gatlin

Také Gulijev, ázerbájdžánský sprinter reprezentující Turecko, na loňském šampionátu v Londýně vybojoval zlato a rozšířil výčet aktuálních mistrů světa ve startovních listinách Zlaté tretry na jedenáct. "Moje úloha je jasná: vyhrát a zaběhnout pod 20 sekund," vzkázal Gulijev, proti kterému na trati poběží letošní lídr tabulek Clarence Munyai (19,69) nebo jeho jihoafrický krajan Anaso Jobodwana.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články