Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Diskařská dvojčata Forejtova se těší na republikový šampionát, věří v medaili

Pro většinu českých atletů bude vrcholem sezóny blížící se republikový šampionát, který se uskuteční příští víkend v Plzni. Chybět nebudou ani místní a velmi nadějní diskaři dvojčata Jakub a Michal Forejtovi. Medailisté z loňského junirského šampionátu neskrývají vysoké ambinace ani na domácí půdě.

Je nám líto, video expirovalo.
Diskařská dvojčata Forejtova se těší na republikový šampionát, věří v medaili

Když se seniorský republikový šampionát konal v roce 2015 v Plzni naposledy, Forejtovi byli tehdy atletickými začátečníky a na stadionu vypomáhali jako ochranka. Teď už jsou z nich medailisté v hodu diskem z loňského juniorského evropského šampionátu.

Michal a Jakub loni naposledy soutěžili mezi juniory, teď už jsou v seniorské kategorii a hází s těžším dvoukilogramovým diskem. I proto zatím bojují s technikou. Na domácím republikovém šampionátu, který bude vysílat na ČT sport, ale věří v úspěch.

"Cíl pro mistrovství republiky metrově si už nedávám žádný, chci jen udělat medaili," říká Michal, který byl na juniorském šampionátu v roce 2019 druhý. "Samozřejmě ta medaile před domácím publikem a trošku to tady rozjet, je velká motivace," přidává se Jakub, který na stejném šampionátu skončil třetí.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články